Tiesa, mačo pradžia nieko gero nežadėjo – 8 taškus iš eilės be atsako pelnę italai pajuto mūsiškių kraujo skonį ir „suleido“ visus penkis pirmus tolimus metimus. Bet tiksliai tritaškius siuntė ne tik Marco Belinelli, bet ir Luigi Datome, Danielis Hackettas ar net Nicolo Melli (9:19).

„Buvo viena kita klaida, kai vėlavome, nors pastangos buvo geros. Aš pasitikiu komanda, nes negalima panikuoti dar pirmame kėlinyje – reikia kantriai dirbti savo darbą. Jie laikėsi plano – šaunuoliai“, – apie prastą startą, kurį vėliau pakeitė pora galingų spurtų, kalbėjo D. Adomaitis.

Juos lėmė trenerio sprendimas nuo suolo pakelti Mindaugą Kuzminską, kuris vienas pats švystelėjo tris tolimus šūvius, taip pasitikėjimo savimi įpūsdamas ir komandos draugams.

Su pirmojo kėlinio sirena tritaškį įmetė ir Adas Juškevičius, o antrame ketvirtyje tinklelis „atsirišo“ Mariui Grigoniui bei Mantui Kalniečiui.

Dar iki pertraukos lietuviai buvo pataikę 8 tolimus metimus iš 16, kai Italijos krepšininkai – 7 iš 14.

9 taškais prieš ilgąją pertrauką pirmavę mūsiškiai trečiame kėlinyje buvo susikrovę rekordinę 14 taškų persvarą. Nors norėdami ją išlaikyti Lietuvos krepšininkai dar turėjo gerokai paprakaituoti, tačiau finalinė sirena paskelbė būtent jų pergalę.

„Bravo žaidėjams, kad po pirmų dešimties minučių, kai italai buvo pataikę 5 tritaškius iš 6, nors tikrai nelengvus, disciplinuotai laikėsi žaidimo plano. Po to tas procentas sumažėjo ženkliai, bet buvo tokių situacijų, kai pataikė tokius metimus kaip Datome iš aikštelės krašto nuo lentos. Jie tikrai pataikė sunkių metimų.

O žaidėjai, kurie gynėsi prieš Belinellį, tikrai padarė didelį darbą: tiek Adas, tiek Marius, tiek Kalnas, tiek ir komandinė gynyba buvo susikoncentravusi.

Dar, aišku, žaidimas po krepšiu, antri šansai – tai yra mūsų stiprybė. Gerai, kad ir intensyvumą išlaikėme visas 40 minučių“, – mintimis po pergalės dalijosi D. Adomaitis.

Adas Juškevičius

Tiek jį, tiek visus Lietuvos krepšinio sirgalius, tiek žurnalistus, tiek juo labiau Italijos komandą labiausiai nustebino stebuklingas rungtynes sužaidęs A. Juškevičius.

Tas pats gynėjas, kuris paskutinis išgirdo iš Dainiaus „ačiū“, o į dvyliktuką sugrįžo tik Lukui Lekavičiui gavus traumą.

„Kaip rūbinėje pasakiau – ambicingi žmonės įrodo, kad tu esi neteisus. Jeigu Adas man taip nori įrodyti, kad aš buvau neteisus, tai jis man įrodė. Šaunuolis, tik galiu pagirti“, – 20 taškų pelniusiam 28-erių kauniečiui liaupsių negailėjo rinktinės vairininkas.

Adas šiose rungtynėse pataikė net 4 tritaškius iš 7, o visa Lietuvos komanda – 11 iš 28. Tai kol kas geriausias mūsų krepšininkų pasiekimas Tel Avive: į gruzinų krepšį skriejo 8 tikslūs šūviai, o į Izraelio – vos 5.

„Jie gerai besiginanti komanda, jų gynyba akcentuota labai į prasiveržimus, į šokinėjimus į kamuolį baudos aikštelėje. Akcentavome, kad turėsime laisvų metimų ir turime neabejoti savimi juos atlikdami“, – pabrėžė D. Adomaitis.

Pergalė įspūdinga buvo ir pačiam D. Adomaičiui, kuris pranoko kitoje barikadų pusėje stovėjusį ne bet ką, o vieną geriausių Europos krepšinio specialistų Ettorę Messiną.

„Kiekvienam treneriui bet kurios rungtynės Europos čempionate yra kažkas tokio. O dabar dar pirmą kartą reikėjo žaisti prieš trenerį, kuris man yra vienas didžiausių autoritetų. Viešbutyje buvome susitikę, tai Eurolygos finalinį ketvertą Miunchene prisiminėme („Žalgiris“ finale nugalėjo Bolonijos „Kinder“, kurią treniravo Messina – Krepšinis.lt). Smagu. Man, kaip treneriui, tai yra labai didelė garbė“, – pasidžiaugė nacionalinės komandos generolas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)