„Visiems buvo svarbu laimėti šias rungtynes ir pasiekti pirmąją pergalę. Su Gruzija mačas kartais buvo tikrai gero lygio, tačiau per daug klaidų pakišo koją. Tačiau svarbiausia, kad žaidėjai išėjo į aikštę momentais labai nuosekliai laikydamiesi plano. Ir jį pavyko įgyvendinti“, – pirmą kartą oficialiose rungtynėse triumfavęs Lietuvos žurnalistams kalbėjo mūsų komandos vairininkas.

Pirmoje rungtynių pusėje lietuviai buvo pabėgę į priekį 9 taškų pranašumu, tačiau Izraelio rinktinė rado skylę mūsų gynyboje ir šia spraga nuolat naudojosi – net 10 iš 14 visų savo komandos taškų pelnė Donato Motiejūno dengiamas Richardas Howellas.

„Turėjome bėdų su pražangomis: Artūras turėjo 3, Jonas – 2. Norėjome ir tuo pačiu Donatą pasibandyti penktoje pozicijoje. Reikia jam laiko įsižaisti, pagauti ritmą – mes esame kantrūs. Norime, kad žaidėjai atsiduotų maksimaliai aikštelėje, o jis tai daro. Viskas tvarkoje, nes bus rungtynės, kuriose mums jo labai reikės“, – aukštaūgį užstojo treneris.

Po pertraukos ir mūsiškiai ėmė žaisti kur kas agresyviau, ir jiems dar pasitarnavo ketvirtoji prieš tai minėto žydų lyderio pražanga. Net 33 taškus per trečią ketvirtį įridenę Lietuvos krepšininkai, patys į savo krepšį praleido tik 14 ir jau galėjo jaustis itin saugiai (71:51).

„Rūbinės dalykai lieka rūbinėje, – paklaustas, ką kalbėjo per ilgąją pertrauką, šyptelėjo D. Adomaitis. – Pagrindinis dalykas, kad trečiame ketvirtyje jie greitame puolime pelnė 0 taškų. Ritmo kontroliavimas buvo vienas iš pagrindinių šių rungtynių dalykų. Kitas dalykas – mes turime dominuoti baudos aikštelėje tiek gynyboje, tiek puolime, tiek atkovotais kamuoliais, tiek mestais baudų metimais, tiek atakuodami iš dvitaškio zonos. Žaidėjai tikrai padarė gerą darbą.“

Abiejų pagrindinių spurtų tiek antrame, tiek trečiame kėliniuose autoriais tapo atsarginiai krepšininkai, o po finalinio švilpuko net trys iš jų išsirikiavo rezultatyviausiųjų sąrašo viršuje. Edgaras Ulanovas į Izraelio krepšį suvertė 18, o Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas – po 16 taškų.

„Žaidėjai nuo suolelio išėjo labai gerai. Aš rūbinėje pasakiau, kad būtent to mes norime – žaidėjai turi nuo suolo pakilti agresyviau nei esantys aikštelėje. Jie davė tikrai gerą impulsą ir gerą žaidimą“, – papildoma paspirtimi džiaugėsi specialistas.

Bendraudamas su Lietuvos žiniasklaida D. Adomaitis vis šyptelėdavo išgirdęs sirgalių dainas prie komandos autobuso. Tarp mėlynai baltos publikos žaliuojančių lietuvių buvo gerokai virš tūkstančio, o jų skanduotės buvo girdimos viso mačo metu.

„Norėčiau padėkoti sirgaliams. Tai yra fantastika – esi tiek kilometrų nuo namų, o lietuviškos dainos skamba, kad net šiurpas per nugarą eina. Ačiū labai sirgaliams“, – atsidėkojo 43-ejų nacionalinės komandos generolas.

Baigęs pokalbį Dainius nužingsniavo į vis dar skanduotes atlikusių sirgalių jūrą, tačiau palikdamas bendravimui su žiniasklaida skirtą zoną specialistas pabrėžė – nėra laiko džiaugtis.

Ir iš tikrųjų, sekmadienį nuo 18.30 val. mūsiškių lauks dar kietesnis riešutas – kol kas be pralaimėjimų žygiuojantys italai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)