Antrą turą Europos čempionato B grupėje vokiečiai pradėjo pergale 67:57.

Prieš tai į lietuvių krepšį 29 taškus suvertęs T. Šengelija pataikė kelis sudėtingus metimus, bet galiausiai tenkinosi 12 taškų. Ir nė vieno jis nepelnė per antrą rungtynių pusę.

Lyginant su pergale prieš Lietuvą (79:77), panašiai nusmuko ir visos Gruzijos komandos rezultatyvumas.

„Puikiai gynėmės, labai aktyviai. Ypač – sunkieji krašto puolėjai, kurie stabdė T. Šengeliją“, – dvikovą komentavo ryškiausia Vokietijos rinktinės žvaigždė Dennisas Schroderis.

NBA arenose praėjusiame sezone spindėjęs Atlantos „Hawks“ klubo įžaidėjas pats tvarkė reikalus priešingoje aikštės pusėje, kur surinko 23 taškus.

„Esu lyderis, turiu „užsakyti muziką“. Toks mano darbas“, – Krepšinis.lt pasiteiravus apie asmeninį pasirodymą, „kuklinosi“ 23-ejų gynėjas.

Labiausiai jis gyrė savotišku „X faktoriumi“ šiame mače tapusį I. Hartensteiną. Pirmoje vokiečių dvikovoje su Ukraina (75:63) pastarasis nežaidė.

Šįkart Vokietijos rinktinės strategas Chrisas Flemingas turėjo kitokių sumanymų, kuriuos dar paskatino aukštaūgių surinktos pražangos.

Ir 19-metis puolėjas, priklausantis Kauno „Žalgiriui“, žaidė taip, kad po rungtynių net buvo pakviestas dopingo kontrolierių.

Per 16 min. I. Hartensteinas pelnė 4 taškus ir atkovojo 5 kamuolius, bet komandos draugai jo pasirodymą įvertino kur kas palankiau nei rodo nuogi skaičiai.

„Atsarginių suolas – mūsų koziris. Ypač susitinkant su mažą rotaciją naudojančia Gruzija. Geriausias pavyzdys – pražangos, kurių prisirinko aukštaūgiai. Tuomet išėjo 19-metis ir ėmė tvarkyti reikalus kaip veteranas: energingai, nebijodamas prasižengti tada, kai to reikia, pasitelkdamas net „purvinas kalbas“ (angliškai „trash talk“ – Krepšinis.lt)“, – naujoku žavėjosi kitas aukštaūgis Robinas Benzingas.

Isaiah Hartensteinas

– Kaip Isiaih vedė iš kantrybės gruzinus – gal jis išmokęs rusiškų keiksmažodžių, kurie populiarūs ir Lietuvoje? – Krepšinis.lt paklausė R. Benzingo

– To nežinau, nenugirdau. Tik sėdėdamas ant atsarginių suolo mačiau, kaip jis kalbasi su varžovais ir kaip jie reaguoja. Puiku, kad jaunas žaidėjas sugebėjo gelbėti komandą iš sunkios padėties.

– Ar galite įvertinti, kaip Isiaih pasikeitė per metus Lietuvoje?

– Deja, neturėjau galimybių matyti jo anksčiau. Bet jau treniruočių stovykloje pastebėjau jo įvairiapusišką talentą. Potencialas didžiulis, manau, jis padės dar daug žingsnių į priekį.

– Minėjote, kad sekmadienį stodami į kovą su Izraeliu vis dar negalėsite jaustis favoritais. Kas tuomet, jūsų akimis, yra šios B grupės favoritai?

– Lietuva ir Italija. Net ir Izraelis dar ne viską parodė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)