Akistatoje su gruzinais, kurią Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pralaimėjo po dramatiškos kovos 77:79, Artūras dar atliko rezultatyvų perdavimą, bloką ir porą kartų pažeidė taisykles, o savo taškus surinko pataikęs vienintelį mestą dvitaškį. Tiesa, centras dar nerealizavo vieno baudos metimo.

„Normalu, kad buvo jaudulys, bet negalima tik jam visko nurašyti. O dėl vertinimų – tegul kiti vertina, – į kalbas nesileido Vilniaus „Lietuvos ryto“ narys, kuriam patiko pirmą kartą oficialiai stumdytis prieš Europos geriausius. – Smagus, geras įspūdis.“

Pernelyg gilintis į kluptelėjimo priežastis aukštaūgis taip pat nenorėjo, nes lietuvių galvose – jau visai kitos mintys.

„Viską reikia pamiršti, nes artėja kitos rungtynės, kurios yra labai svarbios. Žaisime prieš šeimininkus, todėl nereikia leisti jiems užsivesti ir užvesti publiką. Mūsų žaidimas turi būti disciplinuotas, ypač puolime, kad jie neišeitų į greitą puolimą, ką jie daro itin gerai. Izraelio komanda turi daugiau besiveržiančių žaidėjų, mažiau snaiperių – mes tą akcentuojame, bandysime susidėlioti taktiką ir kautis“, – varžovus vertino A. Gudaitis.

Žydai sausakimšoje Tel Avivo „Menora Movtachim“ arenoje taip pat pralaimėjo pirmąjį Europos čempionato mūšį – juos prieš savus sirgalius sugėdino Italijos rinktinė, pergalę šventusi solidžiu 21 taško skirtumu (69:48).

Po šio antausio šeimininkai trokšta atsitiesti ir savo publikai padovanoti pirmąją pergalę.

Ir jeigu savo tikslą Izraelio krepšininkai sugebėtų pasiekti, mūsų komanda atsidurtų nepavydėtinoje padėtyje. Ypač, kai dar laukia mūšiai su pavojingomis Italijos ir Vokietijos komandomis.

Tačiau patys lietuviai tokio didelio spaudimo nejaučia.

„Aišku, visada geriau startuoti pergalingai, kad nuimti įtampą, bet ji dabar tikrai netvyro. Būsime labiau susikaupę, nekartosime klaidų ir norėsime laimėti, – pasakojo A. Gudaitis. – Nėra palankesnių ar nepalankesnių varžovų. Visi jie moka žaisti. Aišku, žydai yra šeimininkai, jie turės fanų palaikymą. Bet mes turime laimėti kiekvienas likusias rungtynes, neatsižvelgiant prieš ką žaisime.“

Šio tikslo siekimui kaip reikiant pasitarnavo laisva diena, kurios dėka D. Adomaitis galėjo vėl sustyguoti žaidimą su visais 12 žaidėjų.

„Laisva diena tikrai buvo naudinga, kadangi Donato nebuvo kelias dienas – jam buvo laiko adaptuotis“, – apie D. Motiejūno, kuris tapęs tėvu tik prieš pat mačą su gruzinais atskrido į Tel Avivą, situaciją svarstė Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas.

Kartu su D-Mo ir Mindaugu Kuzminsku vieta po krepšiu besidalinęs rinktinės naujokas savo debiutiniame susitikime ant parketo keitė Joną Valančiūną bei su Gruzijos krepšininkais iš viso stumdėsi 11 minučių ir 19 sekundžių.

Tačiau dėl savo vaidmens A. Gudaitis neturi jokių nusiskundimų: jo prioritetas – visai kitoks.

„Asmeniškai nenoriu kažko per daug tikėtis, – apie savo lūkesčius turnyro eigoje kalbėjo jis. – Noriu, kad mums kuo geriau sektųsi ir mes laimėtume visas likusias rungtynes. Visi asmeniniai pasiekimai nuplaukia, nes jeigu komanda laimi: nesvarbu tu įmeti 4 ar 8 taškus – visi laimime. O kai pralaimime, tai visi pralaimime ir esame toje lūzerių pozicijoje.“

Kas vėl taps lūzeriais, o kas švęs pirmąją pergalę paaiškės šeštadienio vakarą. Lietuvos ir Izraelio komandų kaktomuša prasidės nuo 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)