Net 12 taškų deficitą antrame kėlinyje turėję Gruzijos krepšininkai sukandę dantis vijosi, vijosi Lietuvos komandą, kol galiausiai dramatiškame rungtynių finiše sugebėjo nuskinti pergalę.

„Žaidėjai parodė charakterį, kovojo ir niekada nepasidavė“, – savo auklėtiniais didžiavosi Ilias Zourosas.

Dainiaus Adomaičio kariauną į neviltį varė šoklusis Tornikė Šengelija, dėka galingų skrydžių virš lietuvių krepšio ir agresyvaus žaidimo aikštę palikęs net su 29 pelnytais taškais.

NBA patirties turinčio Vitorijos „Baskonia“ puolėjo nesustabdė nei Mindaugas Kuzminskas, nei Donatas Motiejūnas. Tačiau po rungtynių pats T. Šengelija savo pasirodymo nesureikšmino.

„Nenoriu kalbėti apie save. Kaip komanda padarėme puikų darbą, o aš asmeniškai, kiekvieną kartą gavęs kamuolį, stengiausi būti agresyvus, todėl ir atlikau daug metimų. Bet tiesiog džiaugiuosi, kad sugebėjome laimėti“, – kukliai kalbėjo jis.

Tačiau visiškai nekuklaus atsakymo užsienio žurnalistas sulaukė pareiškęs, kad mažai kas tikėjo gruzinų galimybėmis Europos čempionatą pradėti pergalingai.

„Bet mes tikėjome – tai svarbiausia. Tie dvylika vyrukų (pirštu rodo į rūbinę – Krepšinis.lt), trenerių štabas – mes visi tikėjomės laimėti, todėl man visiškai nesvarbu: kiti tikėjo ar netikėjo“, – rėžė Tornike.

Jis, dar keturi Gruzijos rinktinės žaidėjai ir po finalinės sirenos triumfuodami į aikštę išbėgę atsarginiai krepšininkai arenos viduryje triumfavo tarsi laimėję finalą.

Nors jie ir supranta, kad ši pergalė dar nieko nereiškia, tačiau skaudulį nuo 2015-ųjų aštuntfinalio širdyje laikę gruzinai galėjo galiausiai pamiršti Lilio košmarą.

Negana to, šis laimėjimas užaugino pietų Kaukazo atstovams sparnus. Jeigu prieš akistatą su lietuviais T. Šengelija, bendraudamas su Krepšinis.lt, neskubėjo kalbėti apie tolimesnį etapą nei atkrintamųjų pradžia, tačiau adrenalinas ketvirtadienio vakarą leido jam pasvajoti ir apie kur kas skambesnes pergales.

„Šiais metais mes čia atvykome nuveikti didelių darbų“, – grėsmingą žinutę visiems varžovams pasiuntė jis.

Tiesa, treneris I. Zourosas tradiciškai išliko ramesnis ir neskubėjo žvalgytis taip toli į priekį. Lygiai taip pat buvęs Kauno „Žalgirio“ vairininkas neskubėjo nurašyti ir Lietuvos krepšininkų galimybių.

„Laimėjome prieš gerą komandą, bet tai nieko nereiškia, nes tai yra tik vienas laimėjimas – mums reikia mažiausiai trijų, jog patektume į kitą etapą. Turime išlikti susikoncentravę, nes prieš vokiečius lengva nebus, – kalbėjo Gruzijai vadovaujantis graikas.

– Manau, kad Lietuva yra stipri ne tik šioje grupėje, bet ir visame čempionate. Esu tikras, kad jie suras savo ritmą ir nužygiuos toli – viskas bus gerai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)