„Nesužaidė taip, kaip galėjo komandos lyderiai. Pralaimėjome priekinės linijos gynyboje ir tai nulėmė rezultatą“, – teigė T. Pačėsas.

R. Endrijaitis atkreipė dėmesį, kad mūsų žaidėjai nesugebėdavo pelnyti taškų iš geros padėties.

„Buvo piktnaudžiavimo atakomis iš toliau, keletą kartų skaudžiai nesugebėjome apsiginti. Antroje rungtynių pusėje subyrėjo gynyba“, – kalbėjo R. Endrijaitis.

R. Paulauskas pastebėjo, kad Lietuvos krepšininkams trūko drausmės ir gynyboje ir puolime.

„Žaidėjams buvo palikta per daug laisvės improvizuoti. Į rinktinę buvo pakviesti geriausi žaidėjai, bet Donato Motiejūno išvykimas įnešė chaoso į pasiruošimą. Lietuvos krepšinio Achilo kulnas – komunikacija, jos vėl trūko. Treneriui teko atsilaikyti vienam prieš visą žiniasklaidą, nes nebuvo iškomunikuota, kad D. Motiejūnas tikrai atvyks ir viskas bus gerai. Tokie dalykai išbalansuoja“, – sakė R. Paulauskas.

Tuo metu R. Endrijaitis šyptelėjo paklaustas, kaip vertina D. Motiejūno trumpą viešnagę į JAV, kur sūnelį pagimdė jo draugė.

„Mano du vaikai gimė Vilniuje, kai aš buvau išvykęs. Turėjau būti darbe, vyko SSRS krepšinio turai. Ir ką, užaugo? Bet dabar yra kita sistema, kitaip į tuos reikalus žmonės žiūri“, – trumpai komentavo R. Endrijaitis.

T. Pačėso nuomone, D. Motiejūno kelionė per pasaulį – jau istorija, todėl į tai gilintis nebereikėtų.

Viešėdamas „Viasat Sport Baltic“ studijoje treneris pažymėjo, kad Lietuvos rinktinė neturėjo plano B, kaip stabdyti varžovų lyderį Tornikę Šengeliją, pelniusį 29 taškus.

„Nepasiteisino sprendimas palikti žaisti Šengelija vienas prieš vieną prieš Motiejūną ar Kuzminską. Neturėjome plano B, dvigubinimo ar kažko panašaus. Dėl to ir pralaimėjome šias rungtynes“, – pažymėjo T. Pačėsas.

„Pritrūko žudikiško instinkto antrame kėlinyje, kai pirmavome 12 taškų. Galėjome tą mačą pabaigti, bet... Apskritai išskyrus Šengeliją niekas nežaidė superrungtynių. Reikėjo greitinti žaidimą prieš tokią komandą. Bet mes nesugebėjome netgi išnaudoti keturių Pačulijos pražangų“, – pridūrė jis.

„Džiugino momentai kovoje dėl atšokusio kamuolio. Kalnietis neblogai sužaidė, pozityviai nustebino Edgaro Ulanovo žaidimas. Deja, perdegė Milaknis. Apskritai, aš maniau, kad mūsų priekinė linija yra netgi geresnė arba tolygi gruzinams, tačiau taip nebuvo“, – tvirtino T. Pačėsas.