Lietuvos krepšinio federacija (LKF) naujai iškepto tėčio Tel Avive laukia prieš pat rungtynes. Tiesa, garantijų, kad 26-erių metų aukštaūgis tikrai spės sugrįžti iš Hjustono – vis dar nėra.

Bet net nežiūrint į tai, daugelis abejoja, kad rinktinės trenerių štabas rizikuos ir mes D-Mo į kovą po ilgos ir varginančios kelionės.

Nors centimetrų D. Adomaičiui reikės kaip niekada, nes Gruzijos komandoje pirmais smuikais griežia būtent priekinės linijos žaidėjai – čiurnos skausmus išsigydęs NBA čempionas Zaza Pačulija ir turnyre Klaipėdoje po mūsiškių krepšiu karaliavę Tornike Šengelija (19 tšk.) bei Giorgi Šermadinis (17 tšk., 12 atk. kam.).

Tiesa, nacionalinės komandos skautas Benas Matkevičius pabrėžė, kad saugotis reikia ne tik galingo stoto Gruzijos aukštaūgių.

„Visų pirma bus individuali gynyba labai svarbi: tiek ant žemo ūso, tiek ant perimetro. Laukiame daug centravimo iš Šengelijos, Pačulijos ir Šermadinio – bus mūsų dideliems ką veikti po krepšiu. Taip pat kova dėl kamuolių ir Tsintsadzės žaidimas du prieš du – jis labai gerai išlaukia situacijos ir skaito žaidimą“, – kalbėjo Bostono „Celtics“ klube dirbantis specialistas.

– Ar galima Gruzijos rinktinės stiprybe laikyti jos priekinę liniją? – žurnalistai paklausė B. Matkevičiaus.

– Tai gerai subalansuota komanda. Trumpas suoliukas – nėra ilga rotacija, bet tai gali būti ir privalumas, nes jie geriau įsižaidę ir geriau vienas kitą jaučia. Jie turi gerą balansą tarp centravimo ir žaidimo du prieš du. Nesakyčiau, kad priekinė linija yra jų privalumas – tai labiau viena iš stiprybių. Toks balansas yra geros komandos bruožas.

– Kiek tikrojo gruzinų žaidimo galėjome pamatyti Klaipėdoje?

– Tuomet nebuvo Pačulijos, o kiti žaidėjai yra mums žinomi. Bet manau, kad jie šioms rungtynėms bus kažką pasiruošę, kaip ir mes, nes tada nežaidėme pilna sudėtimi. Tos pasiruošimo rungtynės yra visai kitokios vertės. Taip, kažką pasisėmėme iš jų, bet negalime vien tik į jas žiūrėti.

– Kuo skiriasi Gruzijos komandos žaidimas, kai aikštėje yra Z. Pačulija ir kai žaidžia G. Šermadinis?

– Zaza puikiai žaidžia vienas prieš vieną, nes gavęs kamuolį ant ūso gali ir veidu į krepšį sužaisti. Be to, jis yra labai geras kamuolių perdavinėtojas. Šermadinis daugiau atakuoja vienas prieš vieną, žaisdama dešine ranka, o Zaza gali ir pats atakuoti, ir sukurti progas komandos draugams – tai viena iš jo didžiausių stiprybių, dėl kurios jis žaidžia NBA.

– Klaipėdoje matėme, kaip tiek Šengelija, tiek Šermadinis turėjo nemažai laisvų erdvių po krepšiais. Kaip to stengsitės išvengti šio vakaro rungtynėse?

– Ruošėmės šiems deriniams, bandėme ištaisyti klaidas, kurias darėme: bandysime išskaityti tas situacijas, kai jos ateis. Tam ir yra reikalingas pasiruošimas, kad nesikartotų tos pačios klaidos – darant vaizdo analizes viskas akivaizdžiai matėsi, todėl turėjome laiko ir ruošėmės tam.

– Turbūt teko žiūrėti ir gruzinų draugiškų rungtynių vaizdo įrašus: ar galima šią komandą vertinti pagal šiuos rezultatus? Juk įveikta ir Serbija, ir Graikija...

– Šios įveiktos komandos tikrai geros, todėl į šiuos rezultatus reikia žiūrėti su pagarba. Nors čia buvo tik draugiškos rungtynės, tačiau Akropolio turnyras yra svarbus, nes komandos atvažiuoja su pagrindinėmis sudėtimis. Jie pasiekė geras pergales – mes jas matėme, žinome, kokiomis sudėtimis jie žaidžia. Gal tame turnyre jie ir neparodė, tačiau kartais gruzinai žaidžia didžiuliu penketu, kai Šengelija gali persistumti į trečią poziciją ir gali visai kitoks žaidimas vykti. Matėme daug skirtingų Gruzijos komandos veidų, todėl turime būti pasiruošę visiems variantams.

– Turbūt naivu tikėtis, kad Donatas Motiejūnas išbėgs šį vakarą į aikštelę, nors jo pagalba ir būtų reikalinga?

– Žinoma, kad pagalba būtų reikalinga (juokiasi). Bet mes ruošiamės rungtynėmis su turima sudėtimi ir žiūrėsime rungtynių eigoje, kaip viskas susiklostys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)