Jeigu gruzinai, italai, vokiečiai, ukrainiečiai ir žydai šį vakarą surengė jau antrąsias treniruotes Europos čempionatą priimančioje pagrindinėje arenoje, tai lietuviai kamuolį į rankas apskritai paėmė pirmą kartą.

Tiesa, dėl lėktuvo problemų Vilniuje likę šalies krepšininkai turėjo galimybę pasportuoti „Lietuvos ryto“ arenoje, o po neplanuotai ilgai trukusios kelionės, trečiadienio rytą tik prasimankštino „Hilton“ viešbučio treniruoklių salėje.

Bet kaip ir būdamas nemalonių incidentų sūkuryje, taip ir jiems praūžus, Dainius Adomaitis išliko ramus. Pernelyg galvos specialistas nesuko ir dėl D. Motiejūno, kuris po paskutinių draugiškų rungtynių prieš ispanus išvyko Į Hjustoną pas besilaukiančią draugę.

Tiesa, dėl Teksase siaučiančios audros 26-erių aukštaūgio sugrįžimas į komandą kiek užtruko: D-Mo nespėjo atvykti į trečiadienio treniruotę, o Lietuvos krepšinio federacija (LKF) Tel Avive jo tikisi sulaukti ketvirtadienio popietę – prieš pirmąsias Europos čempionato rungtynes su gruzinais.

„Žinote, čia yra šeimyniniai reikalai, kurių mes negalime kontroliuoti. Tai yra jo šeimos reikalai. Jis juk išvažiavo į gimdymą ir susilaukė sūnaus. Gal palikime jį ramybėje ir duokime jam pozityvesnės energijos, nes jam to reikia. Neskubėkime smerkti“, – žurnalistų prašė treneris.

Rinktinės vairininkas neatmetė galimybės, kad 213 cm ūgio naujai iškeptas tėtis vis tik nespės atvykti iki pirmųjų rungtynių, o jeigu ir spės, tai dar nežino, kiek jam skirs laiko aikštėje.

Ir įvertinus tai, kad lietuviai nerizikavo ir po kelionės vietoje treniruotės krepšinio salėje padirbėjo su treniruokliais, nemažai šansų, kad D-Mo tikrai nežengs ant parketo ketvirtadienio vakarą.

Juk po ilgos kelionės ir joje patirto streso kaip reikiant padidėtų traumos tikimybė. O tokio scenarijaus nenorėtų nei D. Adomaitis, nei pats D. Motiejūnas, nei Lietuvos sirgaliai.

„Palikite jį ramybėje ir neskubėkite teisti. Jis išvažiavo ne pasibūti, o į gimdymą. Komanda ruošiasi žaisti be jo. O jeigu jis bus, mes žinome, ką jis gali padaryti, ir jis tikrai mums duos to, ko reikės“, – pabrėžė nacionalinės komandos vairininkas.

Bet B grupės kovų maratono starte Lietuvos rinktinei centimetrų reikės ypatingai, nes Gruzijos komandoje pirmais smuikais griežia būtent priekinės linijos žaidėjai – čiurnos skausmus išsigydęs NBA čempionas Zaza Pačulija ir turnyre Klaipėdoje po mūsiškių krepšiu karaliavę Tornike Šengelija (19 tšk.) ir Giorgi Šermadini (17 tšk., 12 atk. kam.).

„Varžovą ir jūs labai gerai žinote, ir mes gerai žinome. Tai labai solidi ir patyrusi komanda. Jų didžiausia persvara prieš kitas rinktines yra ta, kad jie ilgą laiką žaidžia kartu. Jų komandinis žaidimas atrodo tikrai gerai, be to, ypač šiuo metu, jie yra tikrai geroje sportinėje formoje, – varžovus vertino D. Adomaitis.

– Kiekvienoje pozicijoje, ypač startinis penketas, turi labai aukšto lygio žaidėjus su aukščiausio lygio patirtimi. Labai gera komanda.“

Lietuvos ir Gruzijos krepšininkų akistata Tel Avive prasidės ketvirtadienio vakarą 18.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)