Rugpjūčio viduryje vykusiose kontrolinėse rungtynėse su Čekija gruzinai iškovojo pergalę (87:76), bet Tbilisyje ji pasėjo baimę.

Čiurną tąsyk susižeidęs ekipos kapitonas Zaza Pačulija praleido iš esmės visą draugiškų repeticijų ciklą. Tik šią savaitę paskelbta, kad NBA čempionas iš „Golden State Warriors“ klubo dalyvaus Europos čempionate.

Nepaisant to, Gruzijos rinktinės vairininkas Elias Zouras rungtynių su Lietuva išvakarėse tvirtino, kad ryškiausia šalies krepšinio žvaigždė yra pasirengęs žaisti nuo pat turnyro pradžios.

„Zaza grįžo, jis dalyvavo paskutinėse keturiose treniruotėse. Jam tik dar reikia laiko, kad susižaistų su komandos draugais“, – teigė treneris iš Graikijos.

Dar optimistiškiau nusiteikęs buvo pats Z. Pačulija, kuomet bendravo su Lietuvos žiniasklaida.

„Jaučiuosi nuostabiai, geriau nei prieš traumą. Visas tas darbas, kurį reikėjo padaryti atliekant reabilitaciją, nedingo be pėdsako. Esu pasiruošęs žaisti“, – plačiai šypsodamasis užtikrino 33-ejų vidurio puolėjas.

Bet ar tai nėra tiesiog dūmų uždanga, slepianti realią padėtį? Nors D. Adomaitis anksčiau teigė ruošiantis rungtynių planą, kuriame yra Z. Pačulija, aukštaūgio ant parketo gali ir nebūti.

Pirmadienį Krepšinis.lt pavyko trumpai dirstelėti į Gruzijos rinktinės pratybas „Menora Mivtachim“ arenoje.

Kuomet komandos draugai įpusėjus vakarinei treniruotei repetavo derinius, Z. Pačulija už šoninės linijos atliko pratimus ant balanso pagalvėlės.

Ne taip elgiasi žaidėjai, visiškai atsigavę po traumų. O jei Gruzijos rinktinės lyderis dar nėra deramai sutvirtinęs savo kojos, rizikuoti jo sveikata skubinant įvykius jau pirmose rungtynėse E. Zourui nebūtų logiška.

Tuo labiau, kad patys gruzinai šįkart nusiteikę keliauti toli. Ne tik iki Stambulo, kur vyks Europos čempionato atkrintamosios varžybos – būtent tokį oficialų ekipai keliamą tikslą nurodė E. Zouras.

Z. Pačulija mano, kad vasarą draugiškose rungtynėse net ir be jo stebinusiems gruzinams atėjo laikas įsitvirtinti aukštesniame lygyje.

„Nesutinku su nuomone, kad Gruzija vejasi Europos elitą. Manau, mes jau esame jo dalis. Ir šią vasarą tai įrodėme, įveikdami labai pajėgias komandas, tarp kurių buvo ir Lietuva. Per keletą metų padarėme neįtikėtiną pažangą. Tikiuosi, šiame Europos čempionate, kuriame ne viena rinktinė kentės nuo kartų kaitos, mes tai įrodysime“, – ambicingai nusiteikęs NBA veteranas.

Be Lietuvos ir Gruzijos rinktinių B grupėje Tel Avive dar grumsis Italijos, Vokietijos, Ukrainos ir Izraelio krepšininkai. Į turnyro aštuntfinalį pateks keturios stipriausios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)