LIETUVA

Kontrolinės rungtynės: 4 pergalės, 5 pralaimėjimai

2015 metais užimta vieta: 2

Kalbų sūkuryje: Lukas Lekavičius atrodė yra atsakymas į daugelį metų keltą klausimą apie įžaidėjo poziciją rinktinėje, tačiau pėdos lūžis kontrolinėse rungtynėse su islandais ir dviejų mėnesių reabilitacija nubloškė 23-ų metų Atėnų „Panathinaikos“ naujoką už nacionalinės ekipos borto.

Traumuoti žaidėjai: Lukas Lekavičius (Domantas Sabonis, Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas ir Renaldas Seibutis praleidžia Europos čempionatą).

Rinktinės lyderis: Jonas Valančiūnas

Reziume: Lietuvos krepšininkai pasirengimo etape nedemonstravo geriausios sportinės formos, tačiau pastarieji turnyrai išmokė – nenuvertinkite Žaliosios Mašinos. Po krepšiu turėtų dominuoti Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas, žaidžiant „mažu penketu“ atsiskleisti gali Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Mačiulis. Jei Mantas Kalnietis demonstruos savo geriausią krepšinį, Lietuvą vėl matysime lipant ant prizininkų pakylos.

GRUZIJA

Kontrolinės rungtynės: 7 pergalės, 2 pralaimėjimai

2015 metais užimta vieta: 15

Kalbų sūkuryje: Beveik trigubą dublį pirmose kontrolinėse rungtynėse su Čekija pelnęs NBA čempionas Zaza Pačulija antrosiose susižeidė čiurną ir buvo priverstas kurį laiką nežaisti.

Traumuoti žaidėjai: Beka Burjanadze, Viktoras Sanikidze.

Zaza Pačulija

Rinktinės lyderis: Zaza Pačulija

Reziume: Gruzija pasirengimo etape buvo viena geriausių rinktinių – laimėjo turnyrus Klaipėdoje, Tbilisyje ir Atėnuose. Pergalių garantu buvo nesustabdomas Tornike Šengelija. Laimėję prieš Latviją, Lietuvą, Graikiją ir Serbiją be Z. Pačulijos gruzinai galėtų pretenduoti į turnyro Juodojo arkliuko poziciją. Ypač jei kalbame apie atkrintamąsias varžybas ir vėl žaidimo skonį pajautusį Z. Pačuliją.

VOKIETIJA

Kontrolinės rungtynės: 3 pergalės, 5 pralaimėjimai

2015 metais užimta vieta: 18

Kalbų sūkuryje: Net penki kontraltus su NBA klubais turintys krepšininkai nepadės rinktinei šiais metais. Nacionalinius marškinėlius iš stipriausioje planetos lygoje žaidžiančiųjų apsivilko tik Atlantos „Hawks“ įžaidėjas Dennisas Schroderis ir Boston „Celtics“ naujokas Danielis Theisas.

Traumuoti žaidėjai: Nielsas Giffey, Maikas Zirbesas, Peras Guntheris (Paul Zipseris, Maxi Kleberis ir Tiboras Pleiss praleidžia Europos čempionatą)

Rinktinės lyderis: Dennisas Schroderis

Dennisas Schroderis

Reziume: Vokietijos rinktinei nepavyko prasibrauti į atkrintamąsias varžybas keturiuose pastaruosiuose Europos čempionatuose, tačiau D. Schroderio vedama komanda pasirengusi šią liūdną tradiciją nutraukti. Daugelis praėjusiais metais kvalifikacijoje besigrūmusių žaidėjų kovos ir Tel Avive. Didesnio indėlio tikimasi iš Johanneso Voigtmanno, Maodo Lo, Danielio Theiso, Danilo Barthelio ir Robino Benzingo.

IZRAELIS

Kontrolinės rungtynės: 8 pergalės, 2 pralaimėjimai

2015 metais užimta vieta: 10

Kalbų sūkuryje: Izraelis neabejotinai buvo viena „karščiausių“ komandų iki Europos čempionato – kontrolinėse dvikovose pralaimėjo tik Turkijai ir Didžiajai Britanijai.

Traumuoti žaidėjai: Alexas Chubrevichas, Karamas Mashouras, Ravivas Limonadas, Rafi Menco.

Rinktinės lyderis: Omri Casspi

Omri Casspi

Reziume: O. Caspi ir kompanija, palaikoma namų sienų, gali paguldyti ant menčių net favoritais laikomus varžovus. Rinktinės vyriausiasis treneris Erezas Edelsteinas gali pasikliauti dviem įžaidėjais Galu Mekeliu ir Yogevu Ohayonu, o taip pat tokiais veteranais kaip Lioru Eliyahu, Guy Pnini ir Yotamu Halperinu.

ITALIJA

Kontrolinės rungtynės: 7 pergalės, 4 pralaimėjimai

2015 metais užimta vieta: 6

Marco Belinelli

Kalbų sūkuryje: Danilo Gallinari po karštakošiško smūgio olandų aukštaūgiui per kontrolines rungtynes gavo traumą ir buvo priverstas palikti „Azzurri“ laivą vienam dreifuoti Europos čempionate.

Traumuoti žaidėjai: Danilo Gallinari, Andrea Bargnani

Rinktinės lyderis: Marco Belinelli

Is it just us or does this picture look familiar? #EuroBasket2017 @italbasket

A post shared by FIBA (@fiba) on Aug 29, 2017 at 3:30pm PDT

Reziume: Italija prarado savo žvaigždes D. Gallinari ir A. Bargnani, tačiau treneris Ettore Messina vis dar turi tokį žaidėjų branduolį, kokio trokšta bet kuri rinktinė. Tai – NBA žaidžiantis M. Belinelli ir Europoje „blizgantys“ Danielis Hackettas, Nicolo Melli ir Luigi Datome. Net ir be „Gallo“ italai gali tapti nemaloniu siurprizu bet kuriam varžovui.

UKRAINA

Kontrolinės rungtynės: 1 pergalė, 7 pralaimėjimai

2015 metais užimta vieta: 22

Kalbų sūkuryje: Ukrainos nacionalinėje ekipoje trūksta aukščiausio lygio žaidėjų. Šiek tiek daugiau optimizmo atsirado, kai po gautos traumos dvikovoje su kroatais į rinktinę sugrįžo 213 cm ūgio vidurio puolėjas Viačeslavas Kravcovas.

Traumuoti žaidėjai: Kyrylas Fesenka, Sergijus Gladyras (Alexas Lenas, Joelis Bolomboy, Pooh Jeteras, Sviatoslavas Mykhailiukas ir Jerome'as Randle'as praleidžia Europos čempionatą).

Rinktinės lyderis: V. Kravcovas

Reziume: B grupės varžybas ukrainiečiai pradės su aiškia autsaiderių etikete ir itin žema lūkesčių kartele. Treneriui Jevgenijui Murzinui teks spręsti kylančias problemas aikštėje be ryškiausių savo žvaigždių S. Mikhailiuko, kapitono ir rinktinės sielos K. Fesenkos bei S. Gladyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)