Daugiau nei pusė jų priklauso čempionui Kauno „Žalgiriui“ – net penki. Savo žaidėjus Europos pirmenybėse taip pat matys Panevėžio „Lietkabelis“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Klaipėdos „Neptūno“ naujokas kolumbietis Juanas Palaciosas žaidė FIBA Amerikos čempionate.

„Žalgirio“ krepšininkai Europos čempionate atstovaus keturioms rinktinėms: Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas vilkės Lietuvos marškinėlius, Vasilije Micičius atstovaus Serbijai, Axelis Toupane‘as – Prancūzijai, Isiah Hartensteinas – Vokietijai. Tiesa, „Žalgiris“ ketina skolinti vokietį kitai komandai.

„Lietkabelis“ turi du atstovus – Adas Juškevičius įšoko į Lietuvos rinktinės dvyliktuką, Žanis Peineris pateko į galutinį Latvijos rinktinės sąrašą.

„Pieno žvaigždžių“ puolėjas Viačeslavas Bobrovas rungtyniaus Ukrainos rinktinėje, o „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Artūras Gudaitis pateko į Lietuvos rinktinės dvyliktuką.

Pasirodymą su rinktine jau baigė J. Palaciosas. „Neptūno“ aukštaūgis žaidė FIBA Amerikos čempionate ir jau pasitraukė iš turnyro. Kolumbija pralaimėjo visas trejas rungtynes, J. Palaciosas vidutiniškai rinkdavo po 12 taškų ir atkovodavo po 7,3 kamuolio. Puolėjas šią savaitę atvyks į Klaipėdą.

Europos čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d. ir tęsis iki rugsėjo 17 d., startas naujam LKL sezonui bus duotas rugsėjo 19 d. Panevėžyje rungtynėmis tarp „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)