Lietuvos krepšininkai grupėje Tel Avive sužais penkerias rungtynes. Iš šešių komandų grupės (Lietuva, Izraelis, Gruzija, Vokietija, Italija, Ukraina) į atkrintamąsias varžybas – aštuntfinalio etapą – pateks keturias pirmąsias vietas turnyro lentelėje užėmusios komandos.

Pirmąjį savo mačą su gruzinais sužaidę ketvirtadienį, Lietuvos krepšininkai turės laisvą penktadienį, o šeštadienį ir sekmadienį žais dvejas rungtynes iš eilės. Vėlų šeštadienio (rugsėjo 2-osios) vakarą – 21.30 val., Dainiaus Adomaičio kariauna stos į kovą su pirmenybių šeimininke Izraelio nacionaline ekipa, o sekmadienį (rugsėjo 3-ąją) 18.30 val. mūsiškių lauks akistata su Italija.

Vėliau laukia poilsio pirmadienis ir dar dvejos rungtynės iš eilės, vyksiančios gana neįprastu laiku, kuomet Lietuvoje dar bus pats darbymetis. Rugsėjo 5 d., antradienį, 15.45 val. lietuviai pradės mačą su Ukraina, o rugsėjo 6 d., trečiadienį, 14.45 val. stos į mūšį su Vokietija.

Atkrintamosios varžybos Europos čempionate prasidės šeštadienį, rugsėjo 6-ąją. Kol kas nėra aišku, ar Lietuvos rinktinė žais pirmąją, ar antrąją aštuntfinalio varžybų dieną – tai priklausys nuo užimtos vietos grupėje.

Pradedant nuo aštuntfinalio, visos rungtynės vyks Turkijoje – Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje.

Jeigu pateks į aštuntfinalį, ten Lietuvos rinktinė susirems su viena iš A grupės komandų. A grupės varžybos vyks Suomijos sostinėje Helsinkyje, grupėje varžysis Suomijos, Lenkijos, Graikijos, Prancūzijos, Islandijos ir Slovėnijos ekipos.

C grupėje Rumunijoje kovos Kroatijos, Čekijos, Juodkalnijos, Ispanijos, Vengrijos ir šeimininkė Rumunijos rinktinės, D grupėje Turkijoje žais šeimininkai turkai, latviai, belgai, britai serbai ir rusai.

Primename, kad pirmadienį dėl lėktuvo gedimo Lietuvos krepšininkai į Tel Avivą neišskrido. Planuojama, kad Izraelį mūsų šalies delegacija pasieks antradienį.

B grupės rungtynių tvarkaraštis

Ketvirtadienis, rugpjūčio 31 d.

15.45 val. Vokietija – Ukraina
18.30 val. Lietuva – Gruzija
21.30 val. Izraelis – Italija

Šeštadienis, rugsėjo 2 d.

15.45 val. Gruzija – Vokietija
18.30 val. Italija – Ukraina
21.30 val. Izraelis – Lietuva

Sekmadienis, rugsėjo 3 d.

15.45 val. Gruzija – Ukraina
18.30 val. Lietuva – Italija
21.30 val. Izraelis – Vokietija

Antradienis, rugsėjo 5 d.

15.45 val. Ukraina – Lietuva
18.30 val. Italija – Vokietija
21.30 val. Izraelis – Gruzija

Trečiadienis, rugsėjo 6 d.

14.45 val. Vokietija – Lietuva
17.30 val. Gruzija – Italija
20.45 val. Ukraina – Izraelis
Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis

Tiek Izraelyje, tiek Turkijoje vietinis laikas yra lygiai toks pat kaip ir Lietuvoje.

Aštuntfinalio dvikovos vyks rugsėjo 9 ir 10 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį), ketvirtfinalio mačai rugsėjo 12 ir 13 dienomis (antradienį ir trečiadienį). Pusfinalio rungtynės vyks rugsėjo 14 ir 15 dienomis (ketvirtadienį ir penktadienį), o mūšiai dėl bronzos ir aukso – rugsėjo 17-ąją, sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)