M.Kuzminskas ir aktyviausiai per vasarą dirbę ir tobulėję jaunieji krepšininkai iš pradžių atvyko į sostinėje įsikūrusią „OfficeDay“ parduotuvę, kur pasiruošė naujiems mokslo metams. Kuprinės, sąsiuviniai, tušinukai ir visi kiti mokykloje reikalingi daiktai iš karto pripildė jaunųjų krepšininkų krepšelius.

Nors Sostinės KM ir Vilniaus KM sportininkai tikino, kad naujų mokslų metų dar nelaukia ir mieliau laiką leistų krepšinio aikštelėse, tačiau M.Kuzminskas jiems patarė neužmiršti ir mokslų.

„Pamenu, kad kai pats buvau tokio amžiaus, tai krepšinis buvo pirmoje vietoje, o tik tada sekė mokykla“, – juokėsi Lietuvos rinktinės narys. – Tačiau dabar puikiai suprantu, kad kuo daugiau įdedi pastangų į savo mokslus, tuo tai bus geriau tau ateityje. Tai norėjau pasakyti ir mūsų jauniesiems krepšininkams. Žinoma, krepšinis dabar yra jų didžiausia aistra, tačiau reikia neužmiršti ir knygų, namų darbų ir atidumo pamokose“.

Pasiruošę mokyklai jaunieji krepšininkai kartu su M.Kuzminsku atvyko į „Sportland“ parduotuvę, kurioje kiekvienas galėjo išrinkti sau patinkančius NIKE sportinius batelius. „Knicks“ narys sporto mokyklų auklėtiniams papasakojo, kiek pats per sezoną sunaudoja sportinių batelių, patarė į ką geriau atkreipti dėmesį ir siūlė patogiausius variantus. „Sportland“ ateities krepšinio žvaigždėms padovanojo ir žaismingas gertuves.

„Smagu, kad artėjant naujiems mokslo metams galiu pabendrauti ir su jaunaisiais krepšininkais“, – pasakojo M.Kuzminskas. – Vaikystėje kiekvieni nauji sportiniai bateliai man būdavo kažkas tokio. Prieš naujus sporto ir mokslo metus su tėvais ilgai vaikščiodavome po parduotuves, kad galėčiau sau išsirinkti geriausią variantą. Tai buvo rimtas darbas. O šiaip... tikrai puikiai praleidome laiką, pabendravau su krepšininkais, pasikalbėjome, tokios galimybės visada yra naudingos. Pamenu, kai pats mokykloje laukdavau tokių susitikimų, pabendravus su žymiu sportininku tau visada kyla dar didesnė motyvacija sportuoti ir judėti į priekį“.

Jau netrukus Sostinės krepšinio mokyklos ir Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai pratęs treniruotes ir sugrįš į mokyklos suolą, o M.Kuzminskas kartu su Lietuvos rinktine jau pirmadienį išvyksta į Izraelį, kur kitą savaitę pradės Europos čempionato kovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)