Laikui nepavaldus Pau Gasolis surinko 24 taškus, o du paskutiniai buvo lemiami.

Šeimininkai sausakimšoje „Siemens“ arenoje turėjo dar 8 sekundes atsakomajam antpuoliui. Kaip ir sumanyta, Mantas Kalnietis ir Jonas Valančiūnas žaidė du prieš du – pirmasis prasiveržė į baudos aikštelę, bet spėjo tik atlikti nepatogų metimą kaire ranka, kuris tikslo nepasiekė.

„Buvo aštrus reidas, kurio ir norėjome, tik truputį ne iki galo įgyvendintas“, – paskutinį rungtynių epizodą komentavo D. Adomaitis, laukęs M. Kalniečio prasiveržimo pro priešingą pusę.

„Vienoje vietoje nebuvo pastatyta užtvara, mat aš turėjau veržtis į dešinę pusę, o ne į kairę. Truputį susimalėme“, – priverstines plano korekcijas ant parketo aiškino pats įžaidėjas.

„Pritrūko kelių sekundžių užbaigti ataką, bet jokios klaidos ten nepadarėme. Kas galėtų imtis iniciatyvos rungtynių pabaigose Europos čempionate? Ir Mantas, ir Jonas Mačiulis, ir Mindaugas Kuzminskas – visi galime atlikti paskutinį metimą, įvertinę situaciją pagal varžovų gynybą“, – pridūrė J. Valančiūnas.

Tiek treneris, tiek pagrindinis vidurio puolėjas iš esmės buvo patenkinti paskutine repeticija. Tiesa, pastarasis – labiau.

„Sunkios, geros rungtynės, daug emocijų, daug gerų momentų. Neblogai tvarkėmės su ispanais, o mažos klaidelės neišvengiamos. Jei toliau taip žaisime, jei dar šiek tiek patobulėsime, demonstruosime tikrai neblogą krepšinį“, – optimistiškai nusiteikęs buvo 21 tašką pelnęs J. Valančiūnas.


Tuo metu D. Adomaitis džiaugėsi tik pirma mačo dalimi, kurią jo auklėtiniai laimėjo 46:36.

„Žaidžiant su tokiu priešininku svarbiausia yra drausmė. Iki pertraukos ji buvo pavyzdinė – tik viena klaida per 20 minučių. Bet trečiame ketvirtyje atidavėme iniciatyvą padarydami tris klaidas per kelias minutes. Ir kitaip laužėme drausmę tiek gynyboje, tiek puolime. Pavyzdžiui, jei sutariame, kad lįsti pro užtvaras Sergio Rodriguezui reikia „per viršų“, negalime eiti „per apačią“, – raukėsi treneris.

Krepšinis.lt paklaustas, ar jaučiasi per pirmą savo vasarą Lietuvos rinktinėje kartu su visu trenerių štabu maksimaliai parengęs komandą Europos čempionatui, D. Adomaitis purtė galvą ir graužėsi dėl Luko Lekavičiaus netekties.

„Galėčiau įvertinti, jei Lukas būtų su mumis. Dabar vėl reikia perstumdyti žaidėjus, vėl keisti rotaciją. Kad ir kaip nesinorėtų, ieškojimų bus ir čempionatui prasidėjus. Ir mes, treneriai, ir žaidėjai turėsime labai greitai pasitaikyti“, – dėl iškilusio nenumatyto galvos skausmo nuogąstavo specialistas.

Jo minėti ieškojimai prasidėjo jau dvikovoje su ispanais – Marius Grigonis neatsitiktinai ėmėsi pavaduoti M. Kalnietį organizuojant ekipos atakas.

Pasak D. Adomaičio, Ado Juškevičiaus galimybės jam jau žinomos, o šįkart norėjosi daugiau išbandyti kito gynėjo sugebėjimus įžaisti kamuolį. Jie trenerio nepradžiugino.

„Nelabai patiko. Tik momentais pirmoje pusėje, o po to pasipylė klaidos. Bet, žinoma, ne vieno Mariaus“, – sakė D. Adomaitis.


Lietuvos rinktinė į Tel Avivą (Izraelis) iškeliaus pirmadienį. B grupėje laukia susitikimai su Ukraina, Izraeliu, Gruzija, Italija ir Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)