Serbijos nacionalinei ekipai tai pirmoji nesėkmė pasirengimo „Eurobasket 2017“ turnyro periode. Iki tol jie buvo laimėję visas šešias žaistas kontrolines rungtynes.

Nugalėtojams T. Šengelija pelnė 21 tašką ir atkovojo 14 kamuolių. 10 taškų pridėjo Duda Sanadze. Iš Aleksandro Džordževičiaus auklėtinių išsiskyrė Bobanas Marjanovičius (19 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai) ir Bogdanas Bogdanovičius (15 taškų).

Būtent su gerą sportinę formą demonstruojančiais gruzinais Dainiaus Adomaičio kariauna susigrums pirmose Europos čempionato rungtynėse rugpjūčio 31-ą dieną. B grupėje taip pat šių komandų laukia Vokietija, Italija, Izraelis ir Ukraina.

Kita lietuvių varžovė Italija kitoje Akropolio turnyro dvikovoje po pratęsimo 70:73 (16:20, 15:13, 14:17, 19:14, 6:9) nusileido graikams. Ketvirtą pralaimėjimą iš eilės patyrusiems italams šioje dvikovoje nepadėjo lyderis Marco Belinelli. Rezultatyviausias buvo 19 taškų pelnęs Danielis Hackettas.

Nepaisant sunkios pergalės Graikijos nacionalinėje ekipoje tvyro didžiulė įtampa. Anot graikų žiniasklaidos, šios neatlaikė du komandos žaidėjai Ioannis Bourousis ir Nikos Pappas, viešbutyje mėginę išsiaiškinti tarpusavio santykius kumščiais.

Nuotaika subjuro ir konfliktai rinktinėje kilo po to, kai paaiškėjo, kad Europos čempionate dėl traumos negalės žaisti lyderis Giannis Antetokounmpo. Graikų A grupėje laukia Lenkija, Prancūzija, Suomija, Islandija ir Slovėnija.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis Izraelyje, Turkijoje, Suomijoje ir Rumunijoje. Finalinis etapas numatytas Stambule.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)