„Tai tikra nelaimė, ji neturi jokios loginės prasmės, – komentavo Ž. Obradovičius. – Ne kartą kartotas klausimas, kas bus, jei žaidėjams neleis atvykti į rinktinę? Mano nuomone, žaidėjai turėtų visuomet žaisti nacionalinėje ekipoje. Tačiau tai turėtų vykti vasarą. Daryti pertraukas viduryje sezono yra kvaila“.

Bene didžiausią autoritetą Europoje turintis treneris teigė, kad pagal dabartinį scenarijų į rinktinę negalės atvykti Bogdanas Bogdanovičius, o toks Nikola Kaliničius savo noriu gali atsisakyti vilktis nacionalinius marškinėlius sezono metu.

„Kodėl? Tai jo sprendimas, ir jei jis susižeis, klubas pasakys taip: „Mums labai gaila, eik ir paprašyk pinigų iš FIBA“. Serbijos rinktinėje yra 10 krepšininkų, žaidžiančių NBA ir Eurolygoje – ji labiausiai nukentės“, – tikino Ž. Obradovičius.

Strategas taip pat išreiškė savo nuostabą dėl 22-ų metų Denverio „Nuggets“ aukštaūgio Nikolos Jokičiaus sprendimo šią vasarą skirti individualioms treniruotėms, o ne rinktinei.

„Jis išskirtinis krepšininkas. Žaidimas nacionalinėje komandoje jam padėtų. Žaisti už savo šalį yra didžiulė garbė, o aš matau, kad visi ieško, kaip pateisinti Jokičiaus neatvykimo į rinktinę. Mane labiausiai stebina, kad priežastis – jis turėtų asmeniškai tobulėti. Mes tikriausiai visi esame indėnai pagal Denverio klubo treniravimo programą“, – sarkazmo neslėpė Ž. Obradovičius.

Pasak jo, N. Jokičius sezoną baigė gegužę, tad turėjo pakankamai laiko pailsėti iki liepos. „Nesupraskite manęs blogai, jis puikus vaikis. Žinoma, rinktinė su juo būtų visiškai kitokia. Tačiau kodėl Milošas Teodosičius (interviu buvo imtas iki žinios, kad M. Teodosičius negalės žaisti „Eurobasket 2017“) niekada nekalba apie pertrauką. Jis turi teisę ją paimti, kai tiek metų atidavė rinktinei“, – toliau dėstė strategas.

Ž. Obradovičius tvirtino, kad individualiai N. Jokičius galėtų treniruotis ryte, o vakare prisidėti prie rinktinės: „Viskas gali būti suderinama, jei žaidėjas to nori. Vaikis tikriausiai galvoja kiek kitaip arba klauso kažkieno duoto patarimo. Gerbiu tai, tačiau turiu teisę į savo nuomonę“.

Neseniai serbai išgyvena tikriausiai skaudžiausią netektį – dėl kulkšnies traumos žaisti negalės rinktinės varikliukas, nuo kitos sezono Los Andželo „Clippers“ aprangą vilkėsiantis Milošas Teodosičius.

Prieš jį dėl kelio traumos „iškrito“ vidurio puolėjas Miroslavas Raduljica, Europos čempionate taip pat nežais tokie krepšininkai kaip Nikola Jokičius, Nemanja Bjelica ir Vladimiras Micovas.

Net ir kamuojama traumų Aleksandro Džordževičiaus treniruojama Serbijos nacionalinė ekipa demonstruoja raumenis. Savaitgalį ji tapo Vokietijoje vykusio kontrolinio turnyro nugalėtoja. Olimpiniai vicečempionai neturėjo didelio vargo žaisdami su Lenkijos, Rusijos ir Vokietijos rinktinėmis.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis Izraelyje, Turkijoje, Suomijoje ir Rumunijoje. Finalinis etapas numatytas Stambule. Serbija D grupėje susigrums su Belgija, Didžiąją Britanija, Latvija, Rusija ir Turkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)