Graikijos krepšinio federacija (EOK) tiesiai šviesiai apkaltino Milvokio „Bucks“ klubą ir NBA lyga slapta susitarus dėl to, jog anapus Atlanto žibantis krepšininkas praleistų Senojo žemyno pirmenybes.

G. Antetokounmpo socialiniame tinkle paskelbus, jog dėl kelio skausmų jis negalės rungtyniauti turnyre, EOK žaibiškai išplatino oficialų pranešimą, kuriame smerkė NBA atstovus.

„Virtinė požymių įtikino mus, kad egzistuoja gerai paruoštas planas, kaip sulaikyti žaidėją nuo atstovavimo savo šalies rinktinei. Jį sukūrė „Bucks“, o NBA lyga apie tai žinojo, jei ne pati paskatino tokį scenarijų. Tai, kad žinių iš Kinijos apie G. Antetokounmpo sveikatos būklę sulaukėme telefonu ir socialiniais tinklais, bet ne prideramu oficialiu būdu, mus liūdina, bet anaiptol nestebina“, – griežtai situaciją įvertino Graikijos krepšinio vadovai.

22-ejų 211 cm ūgio universalus puolėjas turėjo būti nacionalinės komandos lyderis Europos čempionate. Praėjusį sezoną NBA lygoje demonstravo stulbinančią sportinę formą – per rungtynes pelnydavo po 22,9 taško, atkovojo po 8,7 kamuolio ir atlikęs po 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

Graikijos rinktinė Europos čempionatą pradės A grupėje Suomijoje, kur kovos su šeimininkų, lenkų, prancūzų, islandų ir slovėnų nacionalinėmis ekipomis.

NBA klubų nenoras išleisti žaidėjus į tarptautines varžybas yra nuolatinė diskusijų tema krepšinyje. Šiemet dėl to kenčia ir Lietuvos rinktinė, kuri neteko Domanto Sabonio. Aukštaūgiui prisijungti prie Dainiaus Adomaičio auklėtinių sutrukdė jo naujasis klubas – Indianos „Pacers“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)