M. Girdžiūnas per pirmąsias dvejas draugiškas rungtynes žaidė atitinkamai 12 ir 10 minučių: į lenkų krepšį taškų nepelnė, bet atliko 2 rezultatyvius perdavimus, o prieš gruzinus surinko 1 tašką, 1 atšokusį kamuolį ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Turnyre Oreane D. Adomaitis savo buvusiam auklėtiniui Klaipėdos „Neptūno“ gretose šansų žengti į aikštelę nesuteikė, o antradienio akistatoje prieš prancūzus ant parketo išleido paskutinėms dviem minutėms.

„Nereikia labai toli žiūrėti į priekį, bet ten žvelgiant – jis bus rinktinės žaidėjas“, – po šio mačo M. Girdžiūno vaidmenį komentavo pats 43-ejų metų rinktinės vairininkas.

Iki šiol treneris už darbą buvo padėkojęs dar dviem žaidėjams – po turnyro Klaipėdoje į studentų rinktinę išleistam Martynui Sajui ir po viešnagės Orleane „ačiū“ išgirdusiam Rokui Giedraičiui.

Dabar Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše liko 15 pavardžių. Tiesa, tik 14 iš jų išvyko į Rygą – viešnagės Prancūzijoje metu apsinuodijęs D. Gailius vis dar yra medikų rankose.

Mūsų nacionalinė komanda kaimynėje Latvijoje penktadienį išmėgins jėgas prieš vienus iš Europos čempionato šeimininkų rumunus, o šeštadienį stos į mūšį su latviais.

Likusių Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Gynėjai

Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“)
Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)
Adas Juškevičius (Panevėžio „Lietkabelis“)
Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“)
Marius Grigonis (Berlyno ALBA)
Martynas Gecevičius (be klubo)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“)
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“)
Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)
Deividas Gailius (Burgoso „CB Miraflores“)
Donatas Motiejūnas (Šandongo „Golden Stars“)

Vidurio puolėjai

Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)
Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“)
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)