Tiek Jonas, tiek ir kiti rinktinės kandidatai prieš penkias dienas Orleane prieš prancūzus atrodė bejėgiškai – vikrieji varžovų gynėjai nardė po krepšiais kaip tik norėjo. Dėl komunikacijos stokos gynyboje atsivėrusios skylės virto skaudžiu antausiu 77:98.

Tačiau pamoką lietuviai išmoko idealiai – po poilsio dienos ir kelių treniruočių sustyguota gynyba tapo nepramušama siena: Vincento Collet auklėtiniai šį kartą antroje rungtynių pusėje pelnė 29-is taškus, kai tarp savų sienų pasismagino net 56-iais.

Apskritai, išskyrus net 0:11 pralaimėtą dviejų minučių atkarpą antro kėlinio pabaigoje, mūsiškiai gynyboje atstovėjo idealiai.

„Tokių duobių ateityje reikėtų išvengti, – pabrėžė J. Mačiulis – O bendrai vertinant, tai pradėjome kiečiau gintis – rezultatas Prancūzijoje mums nelabai patiko, todėl buvo ir sportinio pykčio. Visa tai susidėjo ir dėl to matome tokį rezultatą.

Pakeitėme ir gynybines rotacijas. Truputį aiškumo įsivedėme, kad nesiblaškytume mes su Mindaugu Kuzminsku trečioje ir ketvirtoje pozicijose. Ir, aišku, kai ne visą laiką giniesi, o kartais įmeti ir tritaškį – žymiai lengviau žaisti. Pataikymas buvo geresnis, todėl atsirado pasitikėjimas savimi.“

Lietuvos krepšininkai iš žaidimo pataikė 46 procentus metimų – tai geriausias rezultatas šiame pasirengimo cikle. Tikslą pasiekė 21 dvitaškių iš 37 ir 6 tritaškiai iš 21.

Tiesa, nemažą liūto dalį taškų lietuviai surinko baudų metimais – realizuoti 36 bandymai iš 43. Taip, Lietuvos rinktinė metė net 43 baudų metimus, privertusi prancūzus taisykles pažeisti 33 sykius.

Tokiai statistikai J. Mačiulis turėjo paaiškinimą.

„Mūsų agresija buvo didelė, ypač po krepšiu. Jau esu akcentavęs, kad mūsų galybė yra po krepšiu. O kai pavyksta judėti greičiau ir statyti geresnes užtvaras – mūsų dideli atsiranda laisvi po krepšiu: prancūzams nebelikdavo ką daryti, tik bauduoti. Tos pražangos ir atsirado dėl to, kad viską vertėme iš po krepšio“, – pirštu bedė veteranas.


Sirgaliams po trijų nesėkmių iš eilės pergalę padovanoję Lietuvos krepšininkai jų pasirengimo cikle iš viso jau turi dvi. Dar tiek pat bus galima iškovoti šios savaitės pabaigoje Rygoje vyksiančiame trijų komandų turnyre.

D. Adomaičio auklėtiniai penktadienį išmėgins jėgas su rumunais, o šeštadienį – su latviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)