Praėjusią savaitę Orleano mieste Lietuvos komanda neprilygo prancūzams. Šeimininkai mūsiškius sutriuškino 98:77. Lietuvos rinktinę paskandino skylėta gynyba ir net 19 klaidų. D. Adomaičio auklėtiniams tai buvo trečias pralaimėjimas iš eilės pasiruošimo cikle.

Visgi namų sienos ir savi žiūrovai lietuviams gali tapti rimtu ginklu ir „Betsafe“ lažybininkai Lietuvos rinktinės šansus laimėti vertina 47 proc. Nors dvikovos favoritais laikomi prancūzai, pasak bukmekerių, audringų sirgalių palaikomi lietuviai gali pradėti demonstruoti solidesnį žaidimą.

„Lietuviai stengsis žaisti dėl žiūrovų ir tikrai norės nutraukti trijų pralaimėjimų iš eilės seriją. Turėtų būti mažiau eksperimentų, todėl kova bus atkakli“, – sakė „Betsafe“ lažybų analitikas Mindaugas Grigaitis.

Kad rinktinė būtinai sieks iškovoti pergalę prieš prancūzus, yra patvirtinęs ir D. Adomaitis. Rinktinės žaidėjai taip pat žada šlifuoti žaidimą ir taisyti klaidas. 14 taškų pirmame mače su prancūzais pelnęs Martynas Gecevičius sakė, kad komandos žaidime – dar nemažai broko.

„Norime gerinti gynybą. Kol kas dar klystame tiek padėdami vieni kitiems, tiek gindamiesi du prieš du situacijose. Jie turi galingus gynėjus, žaidžia atletišką krepšinį, o mums reikia žengti žingsnį į priekį“, – sakė snaiperis.

Gecevičius prancūzų gretose išskyrė Boriso Diaw žaidimą. Pasak gynėjo, prancūzų aukštaūgis ypač naudingas komandai statydamas užtvaras ir atlikdamas perdavimus. Tačiau lietuviams reikės pasisaugoti ir Evano Fourniero bei Nando De Colo, kurie praėjusiame mače pridarė daugiausiai bėdų puolime.

D. Adomaitis šio vakaro rungtynėms neregistruos Ado Juškevičiaus, Deivido Gailiaus, Edgaro Ulanovo ir Mariaus Grigonio. Pastarasis vis dar gydosi traumą. Į aikštelę jau turėtų žengti Evaldas Kairys, kuris dėl patemptos čiurnos kol kas dar neturėjo šanso debiutuoti Lietuvos rinktinėje.

Mačo Kaune pradžia – 19.30 val.

Po mačo su prancūzais lietuvių dar laukia turnyras Latvijoje. Ten lietuviai išmėgins jėgas su latvių ir rumunų komandomis. Pasiruošimo Europos čempionatui ciklą D. Adomaičio auklėtiniai užbaigs dvejomis rungtynėmis Lietuvoje. Šiauliuose lietuviai susitiks su Islandija, o Vilniuje į čempionatą bus palydėti rungtynėmis su ispanais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)