Savų sirgalių palaikomi prancūzai pirmame kėlinyje iš Lietuvos komandos žaidėjų rimtesnio pasipriešinimo nesulaukė ir gana lengvai rinko taškus iš įvairiausių padėčių.

Pamažu susitvarkius gynybai, mūsiškiai itin rimtai užbuksavo puolime – daugiau nei penkias minutes antrojo ketvirčio minutes nepelnė nė taško: žaisdamas nugara link krepšio brovėsi Edgaras Ulanovas, tačiau jo mestas kamuolys atsitrenkė į lentos kampą, laisvas iš toli nepataikė ir Martynas Gecevičius, o Mantas Kalnietis pašoko mesti tritaškį, bet staiga persigalvojo ir ant parketo nusileido su kamuoliu rankose. Klaida.

Švieslentėje degė skaičiai 19:34, o rinktinės kandidatai buvo giliuose apmąstymuose.

Visgi netrukus vaizdas ėmė gerėti – pirmasis ledus pralaužė J. Valančiūnas, atkovojęs kamuolį po varžovų krepšiu ir pataikęs iš po krepšio. Nuo suolo pakilęs Artūras Gudaitis pridėjo 8 taškus, M. Kalnietis tritaškį, o prieš pat sireną iš toli tiksliai švystelėjo ir M. Gecevičius.

Per penkias su puse minutės nė taško nesurinkę lietuviai per iki pertraukos likusį laiką jų pelnė net 16 ir kaip reikiant pagerino savo padėtį – 35:42.

„Turime surasti stabilumą savo žaidime – negalime žaisti taip, kada geras atkarpas keičia blogos“, – nuolat banguojantį žaidimą akcentavo D. Adomaitis.

Bet identiškai – su pakilimais ir nuosmukiais – klostėsi ir antroji rungtynių pusė.

Pailsėjęs J. Valančiūnas grįžo su papildoma energija, kurią išnaudojo atlikdamas du dėjimus. Antrasis buvo išties įspūdingas – pralaužė Louiso Labeyrie gynybą ir įkrovė per jį.

Tuomet komandas skyrė tik šeši taškai, tačiau aukštesnę pavarą įjungę Prancūzijos krepšininkai pasinaudojo mūsiškių stabtelėjimu ir susikrovė naują rekordinę persvarą (45:62).

Mūsų komandoje keturis taškus iš eilės pelnė Mindaugas Kuzminskas, o tuomet tritaškių tiradą paleido M. Gecevičius – trys tolimi metimai leido lietuviams vis dar kabintis į rungtynes (54:64).

Bet perimti iniciatyvos nepadėjo nei tai, nei paskutiniame ketvirtyje pirmą kartą nuo suolo pakilusio Deivido Gailiaus X faktorius – startavęs penkiais taškais iš eilės jis aikštelėje praleido visas dešimt minučių.

Ant parketo nesugaudyti prancūzai mačą užbaigė su trenksmu – Thomas Huertelis po pikenrolo atliko perdavimą per nugarą Kevinui Seraphinui, o šis žvėrišku dėjimu sudrebino Lietuvos komandos krepšį ir privertė net aiktelėti „Palais des Sports“ arenoje susirinkusius 3002 žiūrovus.

Namo D. Adomaičio auklėtiniai buvo išsiųsti su rekordiniu vakaro deficitu – 77:96

„Visiems turėjo nepatikti tie 98 taškai – tai yra ne tai, ko norime. 56 taškai antroje pusėje... Turime čia labai gerai padirbėti. Paskutines tris dienas daugiau dėmesio skyrėme puolimui, norėdami į žaidimą įvesti vėliau prisijungusius žaidėjus, o dabar grįžus reikės skirti didesnį dėmesį gynybai.

Labai daug klaidų pridarėme individualioje gynyboje. Ir kas blogiausia, kad jas padarėme tose situacijoje, kurias akcentavome: jie savo prakirtimais mus nubaudė kažkur 14 taškų. Čia mūsų pagrindinė bėda.

Komunikacija – neišgyvendinta mūsų problema, kurią turime išgyvendinti, nes paprasčiausiai kartais užtenka vieno žodžio, kad susikeisti gynyboje. Bet viskas šiandien prasidėjo nuo individualios gynybos. Mes per daug duodame laisvų taškų įmesti iš paprastų situacijų“, – vertino D. Adomaitis.

Prancūzai tūsina turėdami +16... #preparation 🇱🇹🏀🇫🇷

A post shared by Jaunius Sarapas (@sarapinas5) on Aug 10, 2017 at 12:47pm PDT

Prie skylių gynyboje prisidėjo ir nemaža klaidų lavina, kuri dažnai virsdavo lengvais šeimininkų taškais greitajame puolime. Iš visų 19-os rinktinės klaidų beveik pusę padarė abu įžaidėjai: M. Kalnietis – 6, Lukas Lekavičius – 3.

„Nereikia nieko kaltinti. Kiekvienas turi analizuoti savo žaidimą, o mūsų darbas yra analizuoti visos komandos žaidimą. Turėsime vaizdo peržiūras, kalbėsimės individualiai. Turime eiti į priekį“, – kalbėjo treneris.

Į Orleaną jis iš viso atsivežė net 15 krepšininkų, tačiau nei Rokas Giedraitis, nei Mindaugas Girdžiūnas, nei Eimantas Bendžius savųjų šansų nesulaukė.

„Norėjosi šiame turnyre žaisti su žaidėjais, kurie dar nežaidė, nes vėliau prisijungė. Matote, turime problemų su vienas kito jutimu, savitarpio supratimu – dėl to ir gaunasi klaidos. Stengiamės susikaupti ties pagrindiniais žaidėjais, bet kitus mes matome ir treniruotėse“, – sprendimą aiškino D. Adomaitis.

Grįžęs į viešbutį specialistas kartu su visu trenerių štabu sės prie stalo ir tarsis, ar sumažinti kandidatų sąrašą. Jame vis dar yra 17 pavardžių: Vilniuje šiuo metu sportuoja čiurnų traumas patyrę Marius Grigonis ir Evaldas Kairys.

Permainas atlikti ir klaidas pataisyti Lietuvos rinktinės turės daugiau nei keturias dienas – rugpjūčio 15-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje bus vėl išbandomos jėgos su prancūzais.

Pasirengimo cikle naujasis nacionalinės komandos vairininkas D. Adomaitis kol kas pergalėmis pasigirti negali: per keturis mačus lietuviai laimėjo tik sykį. Iki išvykimo į Europos čempionatą jų laukia dar penkerios rungtynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (386)