Prieš pirmąjį kontrolinį mačą D. Adomaičio pečius užgriuvo nemalonūs rūpesčiai. Iš pradžių traumą patyrė snaiperis Marius Grigonis. Krepšininkui po truputį grįžtant į rikiuotę, čiurną susižeidė komandos debiutantas Evaldas Kairys.

Tačiau komanda stengsis nenuvilti rinktinės kovų išsiilgusių žiūrovų ir sieks padovanoti jiems pirmąją pergalę. „Kojos nėra „šviežios“ nes turėjom didelius krūvius, bet manau, kad viskas bus gerai“, – prieš artėjantį mačą sakė vienas iš Lietuvos rinktinės kandidatų Mindaugas Girdžiūnas.

Pasak gynėjo, rinktinė jau peržiūrėjo vaizdo medžiagą su varžovų žaidimu, o treneris D. Adomaitis akcentavo drausmingą žaidimą.

Lenkijos rinktinė pasiruošimą Europos čempionatui pradėjo keliomis dienomis anksčiau nei lietuviai ir jau spėjo apšilti kojas dvejuose draugiškuose mačuose. Liepos pabaigoje lenkai pervažiavo Čekijos rinktinę 101:68. Pirmuoju smuiku tame mače griežė šiemet Kauno „Žalgirį“ dominęs Mateušas Ponitka.

Antrajame mače su Čekija lenkai vėl buvo pajėgesni. Jie įveikė varžovus 86:75.

Nors ir praradę didžiausią savo žvaigždę Marciną Gortatą, kuris baigė karjerą rinktinėje, lenkai neslepia ambicijų mesti iššūkį stipriausioms Europos komandoms.

Nepaisant to, „Betsafe“ lažybininkai prognozuoja, kad Lietuvos krepšininkai lenkams didelių vilčių nesuteiks. Mūsų šalies rinktinės šansai laimėti pirmąjį draugišką mačą vertinami 86 proc.

„Paskutinį kartą Lietuvos ir Lenkijos rinktinės oficialiame mače susitiko 2011 metų Europos čempionate, kuris vyko Lietuvoje. Tuomet mūsiškiai sutriuškino varžovus. Aišku, esame nuo lenkų nukentėję 2009 metų Europos čempionate. „Ant popieriaus“ Lietuvos rinktinė yra kur kas stipresnė, beliks tą įrodyti ir aikštelėje“, – kalbėjo „Betsafe“ lažybų analitikas Mindaugas Grigaitis.

Norėdami šias viltis pateisinti lietuviai privalės išnaudoti savo stipriąsias puses. „Lenkų komanda remiasi žaidimu du prieš du, mėgsta žaisti žemu penketu. Turėsime gerai dirbti gynyboje, kalbėtis. Varžovų ginklas – greitas puolimas, o mums reikės išnaudoti savo jėgą po krepšiu“, – sakė rinktinės trenerio asistentas Benas Matkevičius.

Keturių komandų turnyre be Lietuvos ir Lenkijos dalyvauja latviai ir gruzinai. Būtent šių ekipų pora penktadienį atidarys turnyrą Klaipėdoje. Bilietus platina krepsiniobilietai.lt, o į rungtynes atvykę sirgaliai vienos iš pertraukėlių metu turės progą laimėti 2000 eurų vertės kelionę į pasirinktą šalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)