„Nuo 2006 metų su pasididžiavimu atstovavau Turkijai ir dalinausi sėkme su komandos draugais. Tačiau šiais metais mano sezonas buvo varginantis, su daug nežinios. Esu nepasirengęs nei fiziškai, nei psichologiškai prisidėti prie nacionalinės ekipos. Kalbėjausi su federacija apie galimybę praleisti šiais metais Europos čempionatą ir priėmiau galutinį sprendimą“, – rašė Atlantos „Hawks“ puolėjas.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis Izraelyje, Turkijoje, Suomijoje ir Rumunijoje. Finalinis etapas numatytas Stambule.

E. Ilyasovos atsisakymas žaisti turnyro šeimininkų rinktinėje – didelė netektis ir galvosopis Turkijos ekipai. Devynis sezonus NBA žaidęs krepšininkas beveik prieš mėnesį pasirašė su „Hawks“ vienerių metų 6 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Praėjusį sezoną trisdešimtmetis vidutiniškai per rungtynes pelnė 13,1 taško ir atkovojo 5,9 kamuolius atstovaudamas tris komandoms – „Thunder“, „76ers“ ir „Hawks“. Nuo 2014-2015 metų sezono jis žaidė šešiose NBA komandose.

Europos čempionato kovas turkai pradės D grupėje kartu su Didžiosios Britanijos, Rusijos, Serbijos, Latvijos ir Belgijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)