Pirmoji savo akimis pamatyti Lietuvos rinktinę galės Klaipėdos publika. O susidomėjimas mūsiškių akistata su lenkais – didžiulė: į „Švyturio“ areną išpirkti visi bilietai.

Bet tokia atmosfera D. Adomaičiui jau pažįstama, todėl buvęs Klaipėdos „Neptūno“ treneris prisipažino nesijaudinantis prieš debiutą rinktinės vairininko poste.

„Šiame darbe visas pasiruošimas vyksta vienodai. Žinoma, nauja komanda, jauna komanda. Ir aš matau, kad artėjant toms rungtynėms kai kurie galbūt jaučią įtampą, yra nervingi, todėl iš mano pusės to turėtų būti mažiausiai, – šyptelėjo 43-ejų specialistas. – Reikia padėti žaidėjams, kad jie galėtų atsiskleisti ir parodyti geriausias savo savybes.“

15 kandidatų Palangoje plušėjo jau dvi savaites, o visi 18 – tik kelias dienas. Tačiau esama padėtimi treneris nesiskundė.

„Kol kas viskas pagal planą. Svarbiausia, kad padarėme lauke planuotas treniruotes – išlyginome beveik visų žaidėjų bendrą fizinį parengimą. Tik tie, kurie prisijungė vėliau dar turi truputį daugiau padirbėti“, – turėdamas omenyje Mantą Kalnietį, Donatą Motiejūną ir Joną Mačiulį, kalbėjo D. Adomaitis.

Visgi jų leisti į aikštelę treneris neskubės – dvi dienas vyksiančiame draugiškame turnyre treneris ketina „apšaudyti“ rinktinės naujokus ir žaidėjus, konkuruojančius dėl vietos galutiniame dvyliktuke. Po antrojo mačo, šeštadienį, D. Adomaitis ketina už darbą padėkoti vienam arba dviem žaidėjams. Tiesa, kuriems – dar tiksliai nežino ir jis pats.

„Dar yra toks dalykas kaip traumos. To negali numatyti“, – tris kartus per petį persispjovė treneris.

Tuo jis jau spėjo įsitikinti – šią savaitė čiurnas išsisuko Marius Grigonis ir Evaldas Kairys. Pastarąjį rinktinės treneriai itin norėjo išbandyti rungtynių ritme. Tačiau ir be jo šių metų kandidatų sąraše yra ne vienas naujokas ar po ilgo laiko į komandą sugrįžęs žaidėjas.

Kvietimo į Palangą be E. Kairio pirmą sykį sulaukė ir 21-erių Martynas Sajus bei 27-erių Eimantas Bendžius, o Artūras Gudaitis, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas ir Mindaugas Girdžiūnas, nors jau ir turi draugiškų mačų patirties, tačiau į galutinį dvyliktuką dar nė sykio nebuvo patekę.

„Norisi pastovumo iš kai kurių jaunų žaidėjų... Aišku, kai kuriuos sunku pavadinti jaunais, tačiau turiu omenyje, kurie pirmą kartą į rinktinę patekę. Kartais nervingumas ir per didelis noras pakiša koją. Stabilumo, solidumo kartais norisi, bet esu patenkintas atsidavimu, noru, darbu“, – vertino D. Adomaitis.

Pusfinalis tarp Lietuvos ir Lenkijos rinktinių prasidės penktadienį 19 val. 30 min. Kitame turnyro pusfinalyje nuo 16.45 val. jėgas išbandys latviai ir gruzinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)