Per tris pozicijas į viršų šoktelėjusi Lietuvos rinktinė aplenkė Prancūzijos, Turkijos ir Kroatijos krepšininkus. Pirmąsias tris vietas užėmė ispanai, serbai ir graikai.

Jonas Valančiūnas treniruočių stovykloje pasirodė su 1992 metų automobiliu, vertu 1000 eurų. Vien dėl to rinktinė nusipelno šuolio per tris pozicijas, – juokiasi reitingą sudarinėję FIBA atstovai ir vėliau priduria, kad tai atitinka realybę. – Kroatai į Europos čempionatą deleguos tik šešis krepšininkus, žaidusius Rio olimpiadoje. Su J. Valančiūnu ir kompanija jie gali susidurti jau „Eurobasket 2017“ ketvirtfinalyje. Tokia žaidėjų netektis kroatams gali kainuoti brangiai“.

Europos čempionato FIBA reitingo pirmosios 10 rinktinių:

1. Ispanija

2. Serbija

3. Graikija

4. Lietuva

5. Prancūzija

6. Turkija

7. Kroatija

8. Slovėnija

9. Italija

10. Latvija

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis Izraelyje, Turkijoje, Suomijoje ir Rumunijoje. Finalinis etapas numatytas Stambule.

Lietuvos rinktinė Izraelyje žais B grupėje su Ukraina, Izraelis, Gruzija, Italija ir Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)