Dėl naujos sutarties su Čikagos „Bulls“ besiderantis 26-erių ispanas sulaukė klubo rekomendacijos praleisti Europos čempionatą. Apsvarstęs visus faktus, sportininkas nusprendė nerizikuoti ir savo vietą rinktinėje užleisti labiau jos trokštančiam žaidėjui.

Praėjusiame NBA sezone jis rinko po 10,6 taško ir 5,5 atšokusio kamuolio.

Juodkalnijoje gimęs N. Mirotičius Ispanijos vyrų rinktinėje debiutavo prieš dvejus metus ir savo kraityje turi Europos čempionato auksą ir olimpinių žaidynių bronzą.

Krepšinis.lt primena, kad identiškoje situacijoje atsidūrė ir D. Sabonis – mainų būdu Indianos „Pacers“ klube atsidūręs aukštaūgis nesulaukė pastarojo leidimo žaisti Europos čempionate. Vietoje jo 211 cm ūgio lietuvis individualiose treniruotėse ruošis antrajam NBA sezonui.

Nors N. Mirotičius ir atlaisvino vienintelio registruoti galimo natūralizuoto krepšinininko vietą, Sergio Scariolo nesikreips į Serge'ą Ibaką. Kaip skelbia ispanų žiniasklaida, dėl atsilaisvinusios pozicijos po krepšiu kovos rezervinės komandos nariai Illimane'as Diopas ir Pierre'as Oriola.

Jie du, kartu su dar keturiais kandidatais, buvo pakviesti į treniruočių stovyklą, kurioje bus kovojama dėl paskutinių vietų dvyliktuke.

Anksčiau S. Scariolo jau buvo paskelbęs 11 žaidėjų, vyksiančių į Europos čempionatą, sąrašą. Tačiau dabar jame liko tik 10 pavardžių: Sergio Rodriguezas, Ricky Rubio, Juanas Carlosas Navarro, Sergio Llullas, Alexas Abrinesas, Fernando San Emeterio, Juancho Hernangomezas, Pau Gasolis, Marcas Gasolis ir Willy Hernangomezas.

Dėl likusių vietų dar grumtis Sebas Saizas, Xavi Rabaseda, Joanas Sastre'as bei Guillemas Vivesas.

Eurobasket 2017“ kovas ispanai pradės C grupėje, kurioje dar žais šeimininkė Rumunija, Kroatija, Čekija, Juodkalnija ir Vengrija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)