Po savaitę trukusių rezervinės Ispanijos rinktinės pratybų ir draugiškų rungtynių su Izraeliu, S. Scariolo paskelbė šešių žaidėjų, kviečiamų prisijungti prie pagrindinės komandos treniruočių stovyklos, pavardes.

Į S. Scariolo sąrašą pateko gynėjai Guillemo Vivesas („Valencia Basket“), Xavi Rabaseda („Gran Canaria Herbalife“), puolėjai Joanas Sastre („Valencia Basket“), Sebastianas Saezas (Misisipės universitetas, NCAA) ir vidurio puolėjas Ilimane Diopas (Vitorijos „Baskonia“).

Kartu su kitais 11 rinktinės kandidatų, kuriuos S. Scariolo įvardijo dar prieš mėnesį, šie krepšininkai susirinks Madride, dalyvaus treniruočių stovykloje ir kontrolinėse rungtynėse.

Iš viso pasirengimo etape ispanai sužais 5 rungtynes savoje šalyje (kausis su Tunisu, Belgija, Meksika ir Venesuela), o išvykoje susirems su Belgija ir Lietuva.

Nors buvo manoma, kad 11 iš anksto išvardintų Ispanijos rinktinės kandidatų jau turi užtikrintas vietas Europos čempionate, vėliau S. Scariolo ne kartą pažymėjo, kad tokios garantijos tikrai nėra ir į galutinį dvyliktuką lygiomis teisėmis pretenduos visi stovyklos dalyviai.

Europos čempionatą Ispanijos rinktinė pradės grupės varžybomis Rumunijoje, kur kovos su šeimininkų rumunų, kroatų, čekų, juodkalniečių ir vengrų komandomis.

11 žaidėjų, kuriuos S. Scariolo įvardijo anksčiau:

Įžaidėjai ir atakuojantys gynėjai: Sergio Rodríguezas (Maskvos CSKA), Sergio Llullas (Madrido „Real“), Ricky Rubio (Jutos „Jazz“), Juanas Carlosas Navarro („Barcelona“);

Puolėjai: Alexas Abrinesas (Oklahomos „Thunder“), Fernando San Emeterio („Valencia Basket“), Juancho Hernangómezas (Denverio „Nuggets“);

Aukštaūgiai ir vidurio puolėjai: Pau Gasolis (San Antonijaus „Spurs“), Marcas Gasolis (Memfio „Grizzlies“), Willy Hernangomezas (Niujorko „Knicks“), Nikola Mirotičius (Čikagos „Bulls“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)