Robertą Javtoką rinktinės kapitono poste veikiausiai pakeisiantis Mantas Kalnietis rinktinės stovykloje nuo pirmos dienos nepasirodė, nes norėjo sudalyvauti Šarūno Jasikevičiaus ir Annos Doukos vestuvėse.

Atšokęs Graikijoje vykusioje šventėje, 30-metis įžaidėjas pirmadienį turėjo bendrauti su Palangoje susirinkusiais žurnalistams ir jau dalyvauti vakarinėje treniruotėje, tačiau planai netikėtai pasikeitė.

„Žinote situaciją – oro uostas yra Kaune, avialinijos atidėlioja skrydžius, juos perkelia, todėl ir įvyko nesusipratimas“, – aiškino treneris, savo pagrindinio įžaidėjo „Vanagupės“ viešbutyje laukiantis pirmadienio vakarą.

Vis tik papildomų atostogų D. Adomaičio paprašė ne vienas M. Kalnietis – dėl asmeninių priežasčių tik liepos 31-ąją į Palangą atvyks Jonas Mačiulis.

„Jis jau anksčiau buvo suplanavęs atostogas su dukterimis, o jas atšaukti nebuvo galimybės, todėl leidome atvykti vėliau“, – paaiškino 43-ejų metų nacionalinės komandos vairininkas.

Kiek anksčiau treneris tikisi sulaukti ir dar vieno papildymo – po trejų metų pertraukos rinktinės marškinėlius užsivilksiantis Donatas Motiejūnas prie kolegų prisijungs liepos 28 arba 29 dieną.

Nors kiek prisibijoma, kad iki šios datos 26-erių aukštaūgis spės sulaukti NBA klubo skambučio su pasiūlymu ir „rekomendacija“ praleisti Europos čempionatą, tačiau pats D. Adomaitis abejoja, kad su D-Mo pasikartos Domanto Sabonio istorija.

„Mes negalime daryti įtakos šioje situacijoje. Turime gerbti žaidėjų pasirinkimą ir norą. Bet Donato atvejis kitoks – jis nėra naujokas NBA, jis jau patyręs žaidėjas, – blogiausią scenarijų šalin vijo treneris. – Man svarbiausia jo noras atstovauti savo šaliai ir žaisti rinktinėje. Manau, kad kai jis atvyks – nebenorės išvykti.“

Donato netektis būtų itin skaudus smūgis rinktinei, nes sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje jau ir taip laisvas vietas paliko tiek vasarą poilsiui skyręs Paulius Jankūnas, tiek Indianos „Pacers“ leidimo negavęs D. Sabonis.

Ir nors atsarginį žaidimo planą rinktinės trenerių štabas yra paruošęs, tačiau nežinia neleidžia jiems treniruotėse atlikti visų norimų variacijų. Būtent dėl šios priežastis D. Adomaitis su nekantrumu laukia dienos, kai Palangos arenoje prakaitą lies visi 18 kandidatų.

„Taip, yra dalykų, kuriuos dabar turime pasilaikyti. Nėra Donato, nėra Jono, nėra Manto – kai kurios žaidimo schemos dar laukia ateities. Kol kas pasikartojame dalykus pagal dabartinės komandos modelį, o kai prisijungs likę žaidėjai – judėsime toliau“, – pasakojo treneris.

Pajūryje mūsiškiai sportuos iki rugpjūčio 3 dienos, o 4-ąją persikels į Klaipėdą, kurioje dalyvaus dviejų dienų turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)