Dar prieš kelias savaites dėl legendinio Arvydo Sabonio atžalos galvos nesuko niekas, tačiau visus Domo vasaros planus sugadino Oklahomos „Thunder“ atlikti mainai, po kurių 21-erių lietuvis atsidūrė Indianos „Pacers“ gretose.

Taip 211 cm ūgio krepšininkas ne tik prarado galimybę žaisti Orlando Vasaros lygoje, bet ir liko be Europos čempionato.

„Tikslios pozicijos dar nesame gavę, tačiau visi žinome po mainų susiklosčiusią situaciją – Domantas negalėjo žaisti Vasaros lygoje, todėl „Pacers“ jam rekomendavo likti sportuoti individualiai, kad kuo greičiau galėtų įsilieti į komandos sistemą. Privalome gerti Domanto pasirinkimą ir palinkėti jam sėkmės. O kituose turnyruose mes jo visada lauksime rinktinėje“, – situaciją aiškino D. Adomaitis.

Tiesa, stovyklos išvakarėse nuotaiką bent šiek tiek praskaidrino skambutis iš kito aukštaūgio – Donatas Motiejūnas sutiko atvykti į rinktinės stovyklą net ir neturėdamas sutarties kitam sezonui. Anot trenerio, 26-erių kaunietis Palangoje pasirodys liepos 28 arba 29 dienomis.

Bet su Domo netektimi dar labiau prasivėrusią skylę sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje nacionalinės komandos trenerių štabas ketina kamšyti ir kitais žaidėjais.

„Kiekvienai komandai kiekvieno į rinktinę kviečiamo žaidėjo neatvykimas yra didelis praradimas. Patys žinote situaciją, kad ketvirtoje pozicijoje turime per daug praradimų, – vertino rinktinės vairininkas, omenyje turėdamas Pauliaus Jankūno sprendimą vasarai skirti poilsiui.

– Bet situacija yra tokia, kokia yra. Bandysime ją išspręsti. Greičiausiai į ketvirtą poziciją teks pasislinkti žaidėjams, rungtyniaujantiems kitose. Buvome pasiruošę tokiai įvykių eigai, bet taip, žaidimas braižas dabar truputį keisis.“

Į D. Sabonio ir P. Jankūno paliktą tuščią vietą veikiausiai bus bandoma pastumti Artūrą Gudaitį ar, žaidžiant žemu penketu, Mindaugą Kuzminską ir Joną Mačiulį.

Tiesa, pastarasis prie kolegų pajūryje prisijungs kiek vėliau – liepos 30-ąją. Išskėstomis rankomis D. Adomaitis dar laukia ir Manto Kalniečio, kuris „Vanagupės“ viešbučio duris pravers pirmadienį.

„Džiugu matyti visus susirinkusius žaidėjus. Dabar labiausiai laukiame pirmos treniruotės ir visų žaidėjų susirinkimo. Tikrai nekantraujame kuo greičiau pradėti darbus“, – spirgėjo specialistas.

Pirmosios pratybos suplanuotos jau šį vakarą – nuo 18.30 val. pirmąją fizinio rengimo treniruotę 15-ai rinktinės kandidatų praves Evaldas Kandratavičius ir Eimantas Skrabulis. Tiesa, ji vyks Palangos arenoje, o ne stadione, kaip buvo planuota iš pradžių.

„Lietuvos planuoti treniruotes lauke – be galo sudėtinga. Buvome suplanavęs 5-6, bet jau ir šiandien bus salėje, o ne lauke. Bet planas jau sudėliotas – iš pradžių darbuosimės lauke, o po to darbą lauke derinsime su treniruotėmis salėje“, – planais dalijosi D. Adomaitis.

Nors vyrų rinktinėje jis naujokas, tačiau pats šio fakto nesureikšmino ir spinduliavo pasitikėjimu savimi.

„Rinktinėje esu ne pirmi metai, nes dirbau rezervinėje. Su daugeliu žaidėju esu pažįstamas ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir gyvenime. Visi dirbame darbą, kurį mylime ir suprantame. Visiems norime padovanoti tik geriausias emocijas“, – žadėjo D. Adomaitis.

Pajūryje mūsiškiai sportuos iki rugpjūčio 3 dienos, o 4-ąją persikels į Klaipėdą, kurioje dalyvaus dviejų dienų turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)