Tai paaiškėjo, kai įkandin Andrew Wigginso, kitąmet NBA uždirbsiančio 27 mln. JAV dolerių, „ne“ savo šaliai ir treneriui Nickui Nurse'ui ištarė ir Tristanas Thompsonas, kitą sezoną susižersiantis 18 mln. JAV dolerių.

Šiemet NBA lygoje dvigubo dublio vidurkį (vid. po 10,9 taško ir 10,2 atkovoto kamuolio) rinkęs 28-erių metų Klivlando „Cavaliers“ centras, kaip ir minėtas A. Wigginsas (vid. 18,1 tšk.) bei australų žvaigždė Benas Simmonsas, nusprendė verčiau ruoštis naujam klubiniam sezonui, o ne eikvoti savo jėgas planetos pirmenybėse. Tai ESPN patvirtino aukštaūgio agentas Richas Paulas.



Iš kanadiečių gretų pasitraukus 2016-ųjų NBA čempionui, užimti jo poziciją pretenduoja Dwightas Powellas (Dalaso „Mavericks“), Khemas Birchas (Orlando „Magic“), Brandonas Clarke'as (Memfio „Grizzlies“) ir Chrisas Boucheras (Toronto „Raptors“).

Beje, solidžia gynyba garsėjantis T. Thompsonas yra ketvirtas 2011-ųjų metų NBA naujokų biržos – tos pačios, kurioje penktuoju buvo pasirinktas ir Jonas Valančiūnas – šaukimas.

Įdomu, kad net ir po Tristano atsisakymo padėti saviškiams, Kanada, lažybų kontorų manymu, vis dar yra H grupės favoritė. Antra vieta pogrupyje prognozuojama Australijai, o trečia – Lietuvai. Toks scenarijus lietuviams būtų pražūtingas, nes tolyn žengs tik po dvi geriausias kiekvieno pogrupio atstoves, o atkritusios rinktinės kausis jau tik dėl mažai guodžiančių 17-32 vietų.