Nuo pirmadienio Palangoje plušantys Dainiaus Adomaičio auklėtiniai neturėjo daug laiko, bet, anot K. Lavrinovičiaus visos treniruotės praėjo sklandžiai.

„Nedarėme įspūdingų ilgų derinių – visi trumpi, kad kiekvienas suprastų, būtų susižaidimas, pajaustume vieni kitus. Nuotaikos geros, visi pasiruošę. Robertas Javtokas išgyrė lėktuvą, pažiūrėsime“, – kalbėjo Kšištofas. Lietuvos rinktinė iš Palangos į Prištiną skris tuo pačiu lėktuvu, kuriuo į Eurolygos rungtynes keliauja Kauno „Žalgiris“.

Kšištofui ir didžiajai daliai eksperimentinės sudėties Lietuvos rinktinės tai bus pirmasis skrydis šiuo verslo klasės „Boeing 737“ lėktuvu. Juo Lietuvos rinktinė su nuotykiais (pakilti dėl gedimo pavyko tik kitą dieną) skrido ir į šių metų Europos čempionatą, tačiau tuo metu jos sudėtis buvo visiškai kitokia.

Naujasis rinktinės kapitonas pažymėjo, kad žavisi visų į stovyklą susirinkusių žaidėjų koncentracija bei noru: „Per treniruotes išpildymas buvo kokybiškas. Visi domėjosi, skaitė paruoštus Beno (Matkevičiaus, Lietuvos rinktinės skauto, – Krepšinis.lt) planus. Per tris dienas gerai viską įsisavino ir įsiminė. Problemų nėra, visi aukšto lygio krepšininkai, geros asmenybės“.

Paklaustas, ar susitvarkys pats su kapitono pareigomis ir didesne atsakomybe, K. Lavrinovičius juokėsi.

„Žinoma, didesnė atsakomybė ir aikštėje, ir už jos ribų. Chebra juokauja, kad pats save kapitonu išrinkau. Čia ne tiesa, neklausykite (juokiasi). Jei rimtai, turiu patirties, galiu padrąsinti ir palaikyti lemiamu momentu. Ir pats dar galiu padėti aikštėje. Ačiū Dievui, kad esu ne vyriausias atrankoje. Yra vienas vyresnis ispanas“, – sakė puolėjas.


Ar Kosovo rinktinė parankus lietuviams varžovas atrankos starte?

„Taip negalima galvoti, – nesutiko K. Lavrinovičius. – Tai pajėgus varžovas. Žaidžia gal ne ir aukšto lygio krepšininkai, bet kupini emocijų, bus didelis sirgalių palaikymas. Bus daug triukšmo ir sunku, bet turime su tuo susitvarkyti“.

Rungtynės Kosovo sostinėje Prištinoje vyks penktadienį, 20 val. Kitoje dvikovoje sekmadienį Lietuvos rinktinė žais jau Klaipėdoje su Lenkija.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)