D. Adomaitis į eksperimentinės sudėties Lietuvos rinktinę įtraukė po tris žaidėjus iš Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“. Prieš skrydį į Kosovą strategas neslepė – kadangi laiko pratyboms nebuvo daug, o šie krepšininkai gerai susižaidę – jų trejetus stengiasi laikyti aikštėje kartu.

Taigi, stebėdami Lietuvos rinktinės žaidimą su Kosovu ir Lenkija aikštėje dažnai galėsime išvysti kartu rungtyniaujančius „Neptūno“ žaidėjus Mindaugą Girdžiūną, Renaldą Seibutį ir Arną Butkevičių, o kitame penkete gali fiigūruoti „Lietkabelio“ atstovai Adas Juškevičius, Kšyštofas Lavrinovičius ir Vaidas Čepukaitis.

„Nereikia būti labai protingam – geriau sekasi tiems žaidėjams, kurie rungtyniauja kartu klube. Trys „Neptūno“ krepšininkai, trys „Lietkabelio“ – jie kartu geriau žino vienas kitą. Bandysime išlaikyti šiuos trejetus“, – tvirtino D. Adomaitis.

– Kaip per tris dienas pavyko pasiruošti atrankos mačams?“, – prieš skrydį į Kosovą Palangoje žurnalistai paklausė D. Adomaičio.

– Pamatysime penktadienį rungtynėse (juokiasi). Manau, laiką išnaudojome labai produktyviai. Esu labai patenkintas vyrų darbu, energija, susikaupimu. Visi žino, ko atvažiavo, juk čia yra Lietuvos rinktinė. Esu patenkintas, kaip dirbame. Iš tikrųjų viskas sekėsi gerai, neturime jokių problemų.

– Ar lūkesčiai, kuriuos turėjote prieš šią stovyklą, pateisinti?

– Manau, kad didelę daugumą žaidėjų pažįstu, esu treniravęs, juos žinau ir kaip asmenybes, ir kaip žaidėjus. Buvo įdomu pamatyti jaunus krepšininkus. Viskas vyksta pagal planą.

– Kokį įspūdį paliko jauni žaidėjai – Laurynas Birutis ir Arnoldas Kulboka?

– Tikrai gerą. Lauryną yra tekę treniruoti, Arnoldo iki šiol – ne. Buvo įdomu pamatyti, kaip jis atrodo treniruotėse. Abu jie – talentingi žaidėjai, mūsų rinktinės ateities krepšininkai. Norime juos kuo greičiau įvesti į sistemą, į treniruočių procesą, kad žinotų visą atmosferą. Manau, jų laukia šviesi ateitis.

– Analizavote Kosovo rinktinės žaidimą. Kokį įspūdį palieka varžovai?

– Labai emocinga komanda, kuri ypač agresyviai, emocionaliai rungtyniauja namuose. Namie juos tikrai labai gerai palaiko sirgaliai. Tai rinktinė, kuri pirmąkart žais tokiame lygyje, ji turi daug ambicijų. Du perimetro žaidėjai šioje komandoje yra labai svarbūs – Dardanas Beriša ir natūralizuotas amerikietis Scottas Bamforthas. Matyt, jie rungtyniaus po 40 minučių. Manau, kad mūsų gynyba prieš juos ir lems mačo baigtį.

– Ar visi 14 žaidėjų vyksta į Kosovą?

– Taip, visi keturiolika keliauja į Prištiną.

– Ar Kulboka ir Birutis apskritai liks už dvyliktuko ribos tiek šiose rungtynėse, tiek rungtynėse su Lenkija?

– Mes tik po treniruotės spręsime, kas tie du žaidėjai, kurie liks už ribos. Kitoms rungtynėms dvyliktukas gali keistis, tad žiūrėsime po mačo su Kosovu.

– Ar jau aiškėja starto penketas?

– Matote, čia nereikia būti labai protingam, geriau sekasi tiems žaidėjams, kurie rungtyniauja kartu klube. Tad Girdžiūnas, Butkevičius, Seibutis iš „Neptūno“ – jie gali žaisti sėkmingai kartu. Tad dirbtinai nedraskysime žaidėjų, kurie kartu rungtyniauja. Yra ir trys „Lietkabelio“ žaidėjai, jie kartu geriau žino vienas kitą. Bandysime išlaikyti šiuos trejetus.

– Kaip sekasi naujam rinktinės kapitonui Kšyštofui Lavrinovičiui?

– Gerai! Kaip pats sakė, „šiandien rinktinės šūkį pasakiau be klaidų ir be akcento“. Tai reiškia – gerai (juokiasi).

Lietuvos rinktinė su Kosovu žais penktadienį, 20 val. Prištinoje, o jau sekmadienį Klaipėdoje mūsiškių laukia akistata su Lenkija prasidės 19.30 val.

Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)