Apie visišką pasirengimą atrankai kalbėjusi Kosovo krepšinio federacijos generalinė sekretorė Elvira Dushku tvirtino, kad penktadienį rungtynėse su Lietuva arena bus sausakimša. „Nes šie vaikinai nusipelno milžiniškos paramos“, – sakė ji.

Kosovo rinktinės strategas Bradas Greenbergas pasidžiaugė, kad vien patekimas tarp 32-iejų atrankos dalyvių šiai šaliai reiškia labai daug.

„Prieš dvejus metus šalies krepšinio federacija dar nebuvo pripažinta tarptautiniu mastu, o dabar mes žaisime atrankoje su labai stipriomis šalimis. Tai yra geriausias šio sporto laimėjimas“, – kalbėjo treneris ir pabrėžė, kad atrankos C grupė yra gana sunki.

„Pirmąsias rungtynes žaisime su Lietuva namie. Visi žinome, kokia tai komanda. Nepaisant to, kad ten nebus didelės dalies NBA ir Eurolygos žaidėjų, ši nacionalinė ekipa visuomet turi talentingų ir patyrusių žaidėjų“, – būsimus varžovus apibūdino B. Greenbergas.

Žaisime savo krepšinį, nors su tokia rinktine kaip Lietuvos, tai nebus lengva. Tačiau neturime ko prarasti, tai vienintelė mūsų galimybė parodyti save. Tikiuosi, kad arena bus perpildyta ir sirgaliai savo vaidmenį taip pat atliks.
Scottas Bamforthas

Amerikiečio nuomone, jo auklėtiniai aikštėje darys viską, ką gali ir stengsis negalvoti apie nuostolius.

Kosovo rinktinei negalės padėti Slovėnijos lygoje Liublianos „Olimpijai“ atstovaujantis Erjonas Kastrati ir italų „Dinamo Sassari“ puolėjas Shawnas Jonesas. Abu yra traumuoti.

„Tai labai svarbūs žaidėjai mūsų rinktinei, tačiau su gerbėjų palaikymu padarysime viską, kas įmanoma aikštėje“, – žadėjo Kosovo nacionalinės ekipos vedlys.

„Pirmadienį pradėjome ruoštis dviem atrankos rungtynėms. Atmosfera komandoje labai gera, visi žinome varžovų jėgą, tačiau daug dirbame ir padarysime viską, ką galime“, – kalbėjo Lisas Šoši.

211 cm ūgio vidurio puolėjas, žaidžiantis Kosovo superlygoje, tvirtino, kad su tokia krepšinio supervalstybe kaip Lietuva nebus lengva kovoti, tačiau tikisi savų sirgalių pagalbos.

„Mes esame geros sportinės formos, visi krepšininkai žaidė daug rungtynių ir puikiai pažįstame vieni kitus, lieka tik gerai sužaisti“, – sakė jis.

Įžaidėjas Scottas Bamforthas žadėjo duoti Kosovo rinktinei tiek daug, kiek davė vasarą per vykusias kvalifikacines kovas dėl vietos atrankos etape.

„Žaisime savo krepšinį, nors su tokia rinktine kaip Lietuvos, tai nebus lengva. Tačiau neturime ko prarasti, tai vienintelė mūsų galimybė parodyti save. Tikiuosi, kad arena bus perpildyta ir sirgaliai savo vaidmenį taip pat atliks“, – kalbėjo jis.

Europos zonos atrankos C grupėje Kosovo laukia akistatos su Lietuvos, Vengrijos ir Lenkijos rinktinėmis.

Pirmoji FIBA pasaulio čempionato atrankos C grupės dvikova vyks penktadienį, Kosovo sostinėje Prištinoje. Rungtynių pradžia – 20 val.

2008-aisiais nepriklausomybę paskelbusi Kosovo valstybė FIBA nare tapo tik 2015 m. kovo pirmoje pusėje. Pirmasis tarptautinis krikštas prisvilo: draugiškame mače 2016-ųjų rugpjūtį net 68:113 Liublianoje nusileista Slovėnijai.

Kosovas į pasaulio čempionato atranką pateko po papildomo kvalifikacinio turnyro, kuriame susitiko su Estijos ir Makedonijos krepšininkais. Iškovotos dvi pergalės namuose prieš Makedoniją ir Estiją Kosovui atvėrė duris į pasaulio čempionato atrankos turnyrą.

Kosovo rinktinės kandidatai: Dardanas Beriša, Scottas Bamforthas, Erginas Groša, Arti Hajdari, Leonardas Mekajus, Gezimas Morina, Fisnikas Rugova, Granitas Rugova, Lisas Šoši, Albanas Veseli, Samiras Zekiqi, Urimas Zenelajus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)