Pasirašiusi sutartį, LKL bendradarbiaus su viena stipriausių pasaulio lygų. Joje žaidžia Donatas Motiejūnas, taip pat – gausybė buvusių NBA žvaigždžių, tokių kaip Stephonas Marbury, Brandonas Basas, Ty Lawsonas ir Brandonas Jenningsas.

LKL ir CBA ketina rengti bendrą Lietuvos ir Kinijos krepšinio klubų turnyrą, organizuoti treniruočių stovyklas šiose šalyse, geriausi Lietuvos teisėjai savo patirtimi dalysis Kinijoje.

„Kinija pakvaišusi nuo krepšinio, ir šioje rinkoje Lietuvos krepšinis nuo šiol bus labiau matomas, – džiaugėsi sutartį pasirašęs LKL prezidentas Remigijus Milašius. – Mūsų tikslas pastaraisiais metais buvo didinti LKL žinomumą pasaulyje ir dabar žengėme labai svarbų žingsnį.

Kinija puikiai žino Joną Kazlauską, nuo šiol daugiau žinos apie Lietuvos krepšinio lygą, o bendradarbiavimas pritrauks rėmėjų iš Kinijos, jų parama galiausiai pasieks klubus ir kels jų lygį.“

Sutartį pasirašė R. Milašius ir vienas iš CBA vadovų Ma Guoli – jis pakeitė asociacijos vadovą Yao Mingą. Legendinis kinų krepšininkas šiuo metu lankosi Kinijos rinktinės treniruočių stovykloje.

LKL dėl galimo bendradarbiavimo kalbėjo su kelių Kinijos įmonių atstovais – neatmetama galimybė, kad kinų kompanijos prisidės prie Lietuvos krepšinio.

Į Kiniją kartu su LKL atstovais – prezidentu R. Milašiumi ir teisėjų direktoriumi, buvusiu Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Algimantu Paviloniu – vyko ir Lietuvos verslininkų delegacija.

LKL vadovų padedami prekės ženklų „Bosca“, „Biovelos“, „Vilkyškių pieninės“ ir „Vičiūnų grupės“ atstovai susitiko su Kinijos verslininkais ir aptarė galimybes importuoti produkciją į Kiniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)