MVP. Naudingiausiu devintosios „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju tapo nesustabdomai rungtyniavęs Mindaugas Kupšas.

Utenos „Juventus“ vidurio puolėjas pergalingoje dvikovoje su Alytaus „Dzūkija“ per 31 minutę pelnė 25 taškus (8/14 dvit., 9/11 baud.), atkovojo 11 kamuolių, išprovokavo 9 pražangas bei surinko 36 naudingumo balus. 216 cm ūgio milžinas sužaidė rezultatyviausias ir efektyviausias karjeros rungtynes.

„Labai malonu būti įvertintam ir pastebėtam, – LKL.LT svetainei sakė M. Kupšas. – Toks sėkmingas pasirodymas – ne tik mano, bet ir visos komandos nuopelnas. Draugai surado mane atakos smaigalyje ir jie prie visko prisidėjo.“

Iki šio sezono lygos rekordo, priklausančiam Alytaus „Dzūkijos“ gynėjui Alejandro Hernandezui, M. Kupšui pritrūko vos vieno balo.

Fantastiškai žaidęs centras atvedė „Juventus“ į trečiąją pergalę per pastarąsias ketverias rungtynes. Uteniškiai demonstruoja visiškai kitokį žaidimą lyginant su sezono pradžia, kuomet startavo 8 pralaimėjimais paeiliui.

Rekordas. Sezoną 9 nesėkmėmis pradėjęs Prienų–Birštono „Vytautas“ iškovojo antrąją pergalę paeiliui. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 92:78 palaužė Kėdainių „Nevėžį“.

Pagrindinis prieniškių raktas į pergalę – kamuolio saugojimas. Iki šio mačo „Vytautas“ buvo dažniausiai klystanti ekipa lygoje (vid. 14,9 kld.), tačiau dvikovoje su „Nevėžiu“ V. Šeškaus kariauna suklydo vos penkis kartus. Tai yra geriausias rezultatas šį sezoną lygoje.

„Mes akcentavome, jog vietoje klaidos reikia padaryti metimą, – po pergalės kalbėjo „Vytauto“ vairininkas. – Metimas gali būti netaiklus, bet tai nėra klaida. Aš net pats nustebau, galvojau, kad klaidų skaičius sieks iki 10.“

Ryškus skirtumas matyti ir baudų metimų grafoje. Aikštelės šeimininkai realizavo visus 19 baudų, kai tuo metu „Nevėžis“ – vos 6 iš 13 (43 proc.).

Iššovė. „Šiauliai“ nutraukė užsitęsusį pergalių badą. Antano Sireikos armija po 8 iš eilės pralaimėjimų pagaliau iškovojo pergalę – namų tvirtovėje 104:95 pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Prie to labiausiai prisidėjo netikėtai iššovęs Evaldas Šaulys.

24-erių gynėjas į varžovų krepšį įskraidino 27 taškus bei surinko 33 naudingumo balus. Tai geriausios ir efektyviausios krepšininko karjeros rungtynės. Ankstesnis E. Šaulio rekordas buvo 13 taškų bei 17 naudingumo balų, užfiksuotas 2015-ųjų balandį, jam dar atstovaujant Mažeikių klubui.

„Labai džiaugiuosi už Evaldą, – po dvikovos sakė „Šiaulių“ treneris A. Sireika. – Mūsų gretose negalėjo rungtyniauti N. Zeisloftas ir I. Vaitkus, tačiau, pasirodo, šventa vieta tuščia nebūna. Galima sužaisti geriau, kai yra daugiau drąsos.“

Šiauliai nuo dvikovos pradžios kontroliavo rungtynes ir laikė dviženklę persvarą, kuri vienu metu buvo pasiekusi 23 taškų ribą.

Vienvaldis lyderis. Po sekmadienio mūšio Panevėžyje paaiškėjo vienvaldis „Betsafe–LKL“ pirmenybių lyderis. Juo tapo Kauno „Žalgiris“ svečiuose 70:66 įveikęs „Lietkabelį“.

Įtemptoje kovoje lemiamą žodį tarė kauniečių kapitonas Paulius Jankūnas, kuris ketvirtajame kėlinyje paėmė rungtynių likimą į savo rankas. 33-ejų puolėjas per šį ketvirtį įmetė net 11 iš 17 savo taškų.

Po mačo Šarūnas Jasikevičius nebuvo patenkintas žaidimu, tačiau pabrėžė jėgų ir šviežumo trūkumą. Kauniečiai per 8 dienas spėjo sužaisti net keturis mačus, iš kurių du – Eurolygoje. Tuo metu „Lietkabelio“ strategas akcentavo klaidų skaičių.

„Nėra šansų laimėti prieš Eurolygos komandą, jei suklysti 20 kartų, – po dvikovos sakė A. Štalbergs. – Tai reiškia, kad 20 kartų netekome progos atakuoti, tiesiog išmetėme kamuolį į užribį. Nemėgstu kritikuoti savo žaidėjų. V. Čepukaitis šiandien žaidė gerai, išskyrus tas 7 klaidas.

Mes rodėme video, bandėme tas situacjas atkartoti per treniruotes. Aš jam sakiau, kad jei gauni kamuolį, turi būti pasiruošęs, kad ateis papildoma gynyba. Nežinau, kaip paaiškinti tas 7 jo klaidas. Man svarbiausia, kad pasitaisytų ir ateityje to nebedarytų. Jis vis dar žaidėjas, kuris tobulėja. V. Čepukaitis privalo tobulėti ties šiuo aspektu.“

„Lietkabelio“ neišgebėjo ir fantastiškai pataikyti tolimi metimai. Panevėžiečiai įsūdė 11 tritaškių iš 21 (52 proc.), o „Žalgiris“ – vos 4 iš 16 (25 proc.).

Aplenkė. Uostamiestyje vyko nuožmi kova dėl trečiosios vietos turnyro lentelėje. Po atkaklaus mūšio ją iškovojo Klaipėdos „Neptūnas“ 81:76 įveikęs Vilniaus „Lietuvos rytą“. Įdomu tai, kad tai jau antrasis sezonas paeiliui (11 mačų) kuomet šių komandų rungtynėse triumfuoja namų komanda.

Dvikovos lūžis įvyko trečiajame ketvirtyje „Neptūnui“ spurtavus 9:0 ir perėmus iniciatyvą į savo rankas. Kazio Maksvyčio kariauna per šį ketvirtį varžovams leido pelnyti vos 9 taškus.

Laimėti „Neptūnui“ nesutrukdė ir net didelis skaičius klaidų – 22. Tuo metu vilniečiai prarado 12 kamuolių.

„Treneriams tokios rungtynės sukelia dvejopus jausmus, – po mačo sakė K. Maksvytis. – Mes rungtyniavome labai blogai, tačiau smagu, kad ir nežaidžiant geriausio krepšinio ir daug klystant, kovojome iki galo ir pasiėmėme tašką.“

Atsisveikino. „Juventus“ atsisveikino su Suomijos rinktinės puolėju Carlu Lindbomu, su kuriuo nutraukta dvejus metus turėjusi galioti sutartis. 26-erių 206 cm ūgio krepšininkas Utenoje nepateisino vilčių. C. Lindbomas vidutiniškai rungtyniavo po 13 minučių, per kurias rinko po 2,4 taško, atkovojo po 1,4 kamuolio bei atliko po 0,5 rezultatyvaus perdavimo. Neatmetama galimybė, kad į suomio vietą ekipa ieškos pastiprinimo.

„Vytautas“ galimai irgi atsisveikins su vienu iš krepšininku, tačiau laikinai. Po pergalingo mačo su „Nevėžiu“, V. Šeškus užsiminė, kad Egidijus Dimša jau kurį laiką jau žaidžia traumuotas ir jam reikalinga operacija.

„Manau, jog E. Dimšai už mėnesio teks atlikti operaciją, nes jau kuris laikas jis žaidžia su sužeista ranka“, – sakė specialistas.

Savaitės interviu: tėvas ir sūnus Leonavičiai. Panevėžio „Lietkabeliui“ atstovaujantis Gintaras Leonavičius iki šiol pamena legendinio trenerio žodžius, kad gerų krepšininkų vaikai gerais krepšininkais netampa.

Tuomet G. Leonavičius dar buvo berniukas ir emociškai stebėjo savo tėčio taip pat Gintaro Leonavičiaus rungtynes LKL čempionate.

Tačiau prieš daugiau nei 20 metų tuomečio Panevėžio „Lietkabelio“ trenerio Vidmanto Paškausko ištarti žodžiai buvo priimti kaip iššūkis.

„Jis turėjo tikslą. Jis norėjo žaisti, – apie savo sūnų kalbėjo G. Leonavičius vyresnysis, baigęs krepšininko karjerą vėliau treniravęs Panevėžio ir Kėdainių komandas. – Jam tie žodžiai buvo kaip motyvacija. Jis išgirdęs nepuolė kažko daryti, bet, manau, kad prisimindavo tuos žodžius.“

„Betsafe–LKL“ šį sezoną jau pristatė tėvo ir sūnaus Virginijaus ir Edvino Šeškų duetą, jūsų dėmesiui – krepšinio pasaulyje įsitvirtinusi dar viena tėvo ir sūnaus pora iš Panevėžio.

„Betsafe-LKL“ derinys. Gediminas Navickas jau spėjo susibičiuliauti su ispanu Alejandro Hernandezu. Abu krepšininkai antrą sezoną atstovauja Alytaus „Dzūkijos“ klubui ir kartu leidžia nemažai laiko.

A. Hernandezas netgi supažindino komandos draugą su savo šeima, tačiau ar G. Navickas prisimena A. Hernandezo mamos vardą, ar krepšininkui vis dėlto teks raudonuoti prieš ispaną?

„Dzūkijos“ duetas įsitraukė į „Betsafe“ organizuojamą žaidimą „Derinys“, kurio tikslas – atsakyti į kuo daugiau asmeninių klausimų apie komandos draugą.

„Iš pusės žodžio“. Vargu, ar kas abejoja, jog lietuvių ir latvių kalbos panašios. Tačiau retas kuris šių kalbų panašumą išbandė praktiškai.

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkams teko užduotis susikalbėti nesuprantama kalba „Betsafe–LKL“ rubrikoje „Iš pusės žodžio“.

Vaidotas Volkus gavo sąrašą su latviškais žodžiais, o jo komandos draugas latvis Roberts Stumbris turėjo atspėti šiuos žodžius bandydamas juos suprasti iš V. Volkaus lūpų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)