Po dviejų pergalių svečiuose „Žalgirį“ skaudžiai į realybę bloškė Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) klubas, laimėjęs 97:77.

Į duobę kauniečiai smigo antrame kėlinyje, kuomet 5 min. atkarpą pralaimėjo 5:22.

Kol baskai smaginosi ties trijų taškų linija – iš viso ketvirtadienį jie pataikė 17 tolimų metimų iš 29 (59 proc.) – Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai buvo neatpažįstami.

Atrodė, tarsi šeimininkų gretas būtų išguldęs rudeninis virusas: stabiliai taškus rinko tik kapitonas Paulius Jankūnas, prasiveržimais kartas nuo karto blykstelėdavo Vasilije Micičius. Bet dviese prilygti įsibėgėjančiai „Baskonia“ jie neturėjo jokių galimybių.

Trečiame kėlinyje gyvybės ženklus ėmė rodyti daugiau „Žalgirio“ žaidėjų, pirmiausia – Paulius Valinskas. Paskutiniame ketvirtyje Lietuvos čempionai jau kibo varžovams į atlapus, bet iki pertraukos privirta buvo pernelyg daug košės – išgramdyti jos nebepavyko.

Kaip susigliaudė Kauno ekipos sparnai atakuojant, geriausiai iliustruoja Kevino Pangoso pavyzdys. Iki tol po 13,9 taško per mačą rinkdavęs rezultatyviausias komandos krepšininkas ketvirtadienį aikštę paliko švieslentėje ties jo pavarde žibant „riestainiui“.

„Antradienį jaučiausi žymiai geriau, metimai krito. Gaila, tikėjausi labiau padėti komandai. Visi turėtume namuose žaisti geriau, išnaudoti tokios triukšmingos publikos pranašumą“, – liūdėjo kanadietis.

„Baskonia“ gerai dalinosi kamuoliu, taip pat ir „silpnojoje“ atakos pusėje. Tritaškius jie metė tikrai geru procentu. Bet mes patys kalti, kad leidome tai daryti, leidome įgauti pasitikėjimo savimi. Tik po pertraukos žaidimas išsilygino, kai treneriai pakeitė gynybą, pradėjome keistis dengiamaisiais“, – komentavo P. Jankūnas.

Paulius Jankūnas

Antra „ispaniška“ savaitė šiame Eurolygos sezone „Žalgiriui“ susiklostė identiškai kaip ir pirmoji.

Praėjusį mėnesį išvykoje pranokę „Barcelona“, kauniečiai po dviejų dienų gavo smarkų Madrido „Real“ antausį. Šįkart – svečiuose po pratęsimo paskutinę sekundę palaužta Malagos „Unicaja“, o prabėgus 48 valandoms – „Baskonia“ užkurta pirtis.

„Nežinau, ko trūksta. Gal nusiteikimo? Bet juk visi žino, kad praėjusį kartą antras rungtynes tą pačią savaitę taip pat sužaidėme labai blogai. Aš asmeniškai nejaučiau ir nuovargio, nes Malagoje žaidžiau mažai, greitai prisirinkau pražangų. Nežinau... Kad kažko trūksta, tai faktas“, – samprotavo 20 taškų surinkęs P. Jankūnas.

O griežčiausias sau ir komandai buvo jauniausias iš žengusių ant parketo. 7 taškus pelnęs P. Valinskas buvo įsitikinęs, kad Eurolygoje tiesiog būtina labiau pakovoti už save.

„Labai skirtingo braižo varžovai per dvi dienas – baskai daugiausia remiasi tritaškiais, turi fantastiškų metikų. Bet mes tikrai galėjome išvengti nemažos dalies tritaškių. Labai grubiai klydome gindamiesi.

Per pertrauką nieko nekeitėme, tik pradėjome žaisti agresyviau, dažniau keistis dengiamaisiais, šiek tiek paspaudėme varžovus. Bet pasivyti jau buvo per sunku. Turbūt pirmoje rungtynių pusėje tiesiog nesugebėjome kovoti kaip tikri vyrai. Nemalonu pralaimėti namie, ir jau ne pirmas rungtynes. Gaila dėl sirgalių, tikiuosi, kad ateityje jų nenuliūdinsime“, – graužėsi 21-erių įžaidėjas.

Savo ruožtu, Pedro Martinezo auklėtiniai parodė, kad ir tą pačią savaitę įmanoma sužaisti dvi puikias rungtynes. Prieš dvi dienas jie išvykoje suniokojo Madrido „Real“ (Ispanija) 105:75.

Žalgiriečiai, kurie trumpam buvo užkopę net į septintą vietą, ketvirtadienį smuktelėjo į devintą poziciją (4 pergalės/4 pralaimėjimai). „Baskonia“ žengia 11-a (3/5).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)