Prieš komandos treniruotę apie būsimą akistatą su žalgiriečiais „Žalgiris TV“ laidų rubrikoje #DėmesysEurolygai bendravo vienas svarbiausių Ispanijos klubo žaidėjų – gruzinas Tornike Šengelija.

„Smagu prisiminti dvikovą prieš Lietuvą Europos krepšinio čempionate. Gaila, negaliu to paties pasakyti apie rungtynes su lietuviais prieš tai vykusiame čempionate, – kalbėjo Gruzijos rinktinėje šį rudenį žaidęs krepšininkas. – Rytoj kaip ir kiekvienose rungtynėse stengiuosi žaisti su ta pačia energija ir pademonstruoti panašius rezultatus savo komandai. Svarbiausia man – laimėti. Tikiuosi rytoj žaisime gerai bei iškovosime pergalę.“

Vitorijos klubas į Kauną atvyko po įspūdingos pergalės septintajame Eurolygos ture. „Baskonia“ ekipa namuose tiesiog sutrypė Madrido „Real“ klubą – 105:75. Tai buvo antroji Pedro Martinezo auklėtinių pergalė per septynerias rungtynes.

Tiesa, P. Martinezas prie komandos prisijungė sezonui jau prasidėjus ir jis vadovavo ekipos žaidimui pastarosiose trejose Eurolygos rungtynėse, kuriose pavyko iškovoti dvi pergales ir tik vienu tašku nusileisti Maskvos srities „Chimki“.

„Į komandos rikiuotę sugrįžo traumas gydęsi krepšininkai bei šiek tiek pakeitėme savo taktines žaidimo schemas. Ypatingai gynyboje. Tiesa, mums, kaip naujos sudėties komandai, vis tiek reikia šiek tiek daugiau laiko. Manau, nuo šiol kuo ilgiau dirbsime ir žaisime kartu, tuo geresni tapsime“, – apie gerėjantį komandos žaidimą kalbėjo T. Šengelija.

26-erių metų 206 cm ūgio krepšininkas šiame Eurolygos sezone renka po 12,9 taško ir atkovoja po 5,7 kamuolio. Tokia statistika leidžia gruzinui būti vienu svarbiausių komandos žaidėjų. Tiesa, pats T. Šengelija, kalbėdamas apie būsimą varžovą – „Žalgirį“ , išskyrė, jog tai komanda, su kuria reikia skaitytis.

„Žalgiris“ – gera komanda su pavojingais žaidėjais. Žinoma, kad žalgiriečiai stiprūs ir ypatingai pavojingi namuose. Antradienį „Žalgiris“ pasiekė puikią pergalę prieš „Unicaja“, – tvirtino T. Šengelija.

– Visi žino, kad Eurolygoje „Žalgiris“ rungtyniauja ne be priežasties. Tai puiki komanda su gera organizacija. Sezonas tik prasidėjo, todėl negali būti nustebintas komandų rezultatais. Manau, „Žalgiris“ gali nukeliauti toli turnyre, jeigu ir toliau demonstruos tokį žaidimą. Tikiuosi su „Žalgiriu“ susitiksime atkrintamosiose.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)