Septintojo Eurolygos turo rungtynės Malagoje vėlų antradienio vakarą baigėsi „Žalgirio“ pergale po pratęsimo 85:83 – pergalingą metimą sulig sirena iš vidutinio nuotolio pataikė E. Ulanovas.

Trečiajame kėlinyje žalgiriečiai varžovus buvo pralenkę net 20-ia taškų (56:36), tačiau susitikimo pabaigoje „Unicaja“ sugebėjo likviduoti šį skirtumą ir išplėšė penkias papildomas žaidimo minutes. Nors laimėti ispanams nepavyko, J. Plaza po rungtynių pernelyg nusivylęs nebuvo.

„Visuomet sakiau, kad komandos, o visų pirma – mūsiškė – negali garantuoti, kad nuolat nugalės. Ir jeigu arenoje buvo manančių, kad mes privalėjome laimėti, jie labai klydo. Taip, mes galėjome, norėjome, tačiau nepavyko. Aš apskritai didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie atsilikdami didžiuliu skirtumu nenuleido galvos, neišmetė balto rankšluosčio ir kovojo iki pabaigos. Toks yra mūsų charakteris, tokios filosofijos turime laikytis – niekada nepasiduoti“, – po mačo teigė J. Plaza.

Žvelgdamas į rungtynių statistiką katalonas pirštu dūrė į „Žalgirio“ pataikymo procentą iš žaidimo.

„Tritaškius pataikėme 22, o varžovai – 47 procentų taiklumu. Su dvitaškiais tas pats – mes metėme 47, o „Žalgiris“ – 67 procentų taiklumu. Kai yra toks skirtumas, pralaimėti normalu. Tačiau mes bandėme, kovojome, nors atsiliekant triuškinama persvara ir kojos pradeda kliūti, ir rankos gali nusvirti. Tuo labiau, kai varžovai pataiko praktiškai kas antrą tritaškį metimą, ir pataiko iš sudėtingų situacijų“, – dėstė pats „Žalgiriui“ kadaise vadovavęs strategas.

Prisiminęs lemiamu tapusį E. Ulanovo metimą per lenko Adamo Waczynskio rankas, J. Plaza taip pat pagyrė saviškių gynybą.

„Tas paskutinis metimas... Pataikė, nors A. Waczynskis nėrėsi iš kailio mėgindamas sutrukdyti – pašoko, tačiau kamuolio taip ir nepasiekė. O trūko visai nedaug, – komentavo treneris. – Apskritai, „Žalgiris“ daug žaidė žemu penktu, mums nebuvo lengva adaptuotis, nors bandėme daryti geriausia, ką sugebame.“

Pasak J. Plazos, dėl intensyvaus rungtynių tvarkaraščio jo komandai labai trūksta treniruočių, todėl nukenčia ir žaidėjų taiklumas.

„Jau lapkričio vidurys, o mums šiemet dar liko sužaisti 10-15 rungtynių. Vis dar bandome priprasti prie tokio tempo. Štai trečiadienį skrendame į Madridą, kur turėsime 35 minučių trenriuotę, kuri niekaip negali būti visavertė. Tačiau visi turi panašių problemų, ne tik mes žaidžiame 5 rungtynes per 8 dienas“, – pažymėjo J. Plaza.

Anot trenerio, „Žalgiris“ Malagoje pasinaudojo per praėjusį sezoną Eurolygoje įgyta patirtimi.

„Mums tenka žaisti su komandomis, kurios tokioje Eurolygoje turi daugiau patirties nei mes. Tai ir „Žalgiris“, ir „Brose“, ir „Anadolu“. Tačiau nesuskundžiame. Bet kuriuo atveju, išvadas reikės daryti, nes tokiu skirtumu atsilikti rungtynių viduryje yra neatleistina, su kuo bežaistume“, – konstatavo krepšinio specialistas.

Aštuntajame Eurolygos ture ketvirtadienį „Unicaja“ išvykoje žais su į duobę pastaruoju metu įkritusiu Madrido „Real“ klubu, o „Žalgiris“ namie priims Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)