„Mes dominavome rungtynėse žaisdami tikrai puikų krepšinį, bet paskui jie pradėjo žaisti fiziškai ir mes pasimetėme: neatlaikėme spaudimo, o jie pradėjo rizikuoti. Bet aš turiu pasakyti, kad teisėjavimas buvo labai blogas – tiek ketvirtame kėlinyje, tiek ir pratęsime. Varžovams nebeliko nieko kito kaip tik pradėti luptis, o mus tai išmušė iš vėžių, – kritikos į arbitrų daržą pažėrė Šaras.

– Kai kurios baudos išėmė iš žaidimo kai kuriuos pagrindinius mūsų rotacijos žaidėjus... Nežinau, galbūt man nereikėtų dabar kažko sakyti, galbūt reiktų pažiūrėti video, ar aš teisus. Galbūt aš neteisus. Pažiūrėjus video bus galima daugiau kalbėti. Iš kitos pusės, kalbant su štabu ir žaidėjais, atrodė, kad buvo daug neaiškių švilpukų.“

„Bet ir mes nepadarėme kai kurių dalykų, kuriuos norėjome: paprastų stepout'ų, paprastų atsitvėrimų. Bet rytoj į Kauną važiuojame su taškeliu, o tai yra svarbiausia“, – netrukus pridėjo žalgiriečių vairininkas ir plačiai nusišypsojo.

Kai jau atrodė, kad komandoms gali tekti žaisti antrą pratęsimą, „Žalgiris“ sugebėjo per 1,9 sek. jo išvengti – su sirena dvitaškį iš vidutinio nuotolio pataikė ir pergalę išplėšė Edgaras Ulanovas.

„Norėčiau pasakyti, kad nubraižiau labai gerą derinį, bet iš tikrųjų jį buvau nubraižęs visai į kitą pusę“, – juokdamasis paskutinę ataką aiškino Š. Jasikevičius.

– Ar labai sunku buvo organizuoti žaidimą, kai po penkias asmenines pražangas susirinko tiek Paulius Jankūnas, tiek ir Antanas Kavaliauskas?

– Reikia pripažinti, kad eilė žmonių tokioje atmosferoje, kai viskas yra prieš tave, velnias žino, turbūt žaidžia pirmą sykį. Kai kurie žmonės į krantą išplaukė gyvi, kai kurie – ne. Bet čia Eurolyga... Mes imame šitą tašką ir važiuojame namo.

– Pats Edagaras Ulanovas sakė, kad jam tai buvo vienos blogiausių rungtynių, tačiau jis vis tiek įmetė pergalingą metimą. Ką tai pasako apie jį?

– Nežinau... Negaliu atsakyti... Jis tikrai su charakteriu, bet jam galbūt sunku dėl tos kojos... Labai keista, kad jis taip prastai žaidė, nes iš kai kurių žaidėjų aš neprašau nei tritaškių, nei prasiveržimų – jie turi atlikti paprastus dalykus. O mes nesilaikome taisyklių: nuo trečio kėlinio pabaigos, kai pametėme galvas, tai teko leisti žaidėjus žiūrint, kurie gali padėti. Tada ir patyrusių žaidėjų kaip Kavaliauskas ir Jankūnas nebeliko, tai išeina kitas – iš karto klaida. Jau pirmoje pusėje nebuvo kažkas įspūdingo – tiesiog gerai pataikėme, nes buvo 12 klaidų ir vieno Brookso 5 puolime atkovoti kamuoliai. Mes nuo to kentėjome.

– Brandonas Daviesas per keturis kėlinius neatkovojo nė vieno kamuolio, bet pratęsime sugriebė du labai svarbius. Kas lėmė, kad tokiu svarbiu metu juo pasitikėjote?

– O ką reikėjo leisti žaisti? Arba Songailą, arba jį (nusijuokė).

– O ko Brandonui trūksta, kad geriau kovotų dėl kamuolių?

– Patirties. Jis yra labai gerai žmogus, labai gerai dirba, atsiduoda – jam reikia praeiti tokių rungtynių patirtį. Bet mes juo tikime, jis didelė komandos dalis ir aš esu įsitikinęs, kad jis gerins savo žaidimą.

– Prieš rungtynes buvo klaustukų dėl Antano Kavaliausko nugaros skausmų. Kokios sveikatos būklės jis šį vakarą žaidė?

– Žaidė gerai, kovojo, padėjo, tik kad prisirinko tokių baudų, kurios net nežinau, ar buvo. Turime mes daug kovotojų: jie eina, stengiasi, atlieka visas procedūras, specialiai ruošiasi, kad tik padėtų komandai. Tai labai džiugina.

– Kevinui Pangosui tikriausiai turite mažiausiai priekaištų?

– Problema buvo ta, kad Kevinas vienintelis laikė komandą savo rankose. Dee dar nėra tinkamos kondicijos, dar nelabai supranta sistemą, o ir Micičiaus sprendimai buvo nekokie. Kai turime tiek daug rungtynių, normalu, kad ne visi visuomet gali sužaisti. Bet Kevinas sužaidė tikrai puikias rungtynes.

– Kaip vertinate Martyno Sajaus sezono debiutą?

– Nežinau, ar jam reikėjo daryti tą tyčinę baudą. Bet žinote, žmogus du mėnesius nežaidęs ir sportuoja tik savaitę, per kurią turėjo dvi treniruotes. Žengė į aikštelę, kad padarytų kelias baudeles ir duotų kitiems pailsėti. Tik blogai, kad padarė tą tyčinę ir nelabai protingą pražangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)