„Fantastiškos rungtynės, kokių Eurolygoje mums nebūna labai daug. Kiekvieną pergalę sunkiai plėšiame, o čia ketvirtame kėlinyje jau viskas buvo aišku. Tikrai malonu“, – rezultatu 94:62 po dvikovos mėgavosi „Žalgirio“ treneris.

Itin reiklus specialistas šįsyk turėjo mažai ką prikišti savo auklėtiniams.

Andrew Goudelocko benefisas pirmame kėlinyje ir žaibiškai surinkti 9 taškai tik trumpam užgožė griaustinį, kuris nuo pradžių ėmė dundėti kitoje aikštės pusėje.

Prasčiausiai besiginanti Eurolygos komanda buvo nepasiruošusi stabdyti „Žalgirio“ nei vienas prieš vieną, nei komandiniais veiksmais. O dar kauniečiai pataikė taip, lyg prie „AX Armani“ krepšio būtų priveržtas ne įprastas, o gimnastikos lankas. Tikslūs buvo 54 proc. dvitaškių (19/35) ir net 65 proc. tritaškių (13/20).

Tai, kaip ketvirtadienį „Žalgiris“ siautė puldamas, geriausiai atspindi skaičius rezultatyvių perdavimų grafoje – 23.

Pirmo ketvirčio pabaigoje svečiai pradėjo Edgaro Ulanovo įžiebtą ilgą 8 minučių spurtą, kurio metu Milano ekipos treneris Simone Pianigiani tai stingo savo kėdėje, tai rankomis ir keiksmais plakė orą, tai klūpojo prie šoninės linijos. Bet nepadėjo nei trenerio raginimai, nei nuo suolo pakilę į save nepanašūs „AX Armani“ legionieriai iš Lietuvos Mantas Kalnietis ir Artūras Gudaitis – „Žalgiris“ laimėjo atkarpą 25:4.

Dvikovą 12 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Mediolanum Forum“ arenoje stebėjusių maždaug pusšimčio „Žalgirio“ sirgalių džiaugsmui, likusi daugiau nei pusė rungtynių buvo formalumas su aiškia pabaiga, pagardintas nenumaldomai augančiu skirtumu švieslentėje ir keliais specialiaisiais efektais: Aarono White'o dėjimu ore pagavus Kevino Pangoso švystelėtą kamuolį, Vladimiro Micičiaus tritaškiu su varžovo pražanga.

„Žaidėjai gal ir nežinojo, bet mes, treneriai, girdėjome, kad atvyksta labai daug sirgalių. Tik įėjus į areną pasijautė palaikymas. Įsivaizduoju, kad jis įkvėpė komandą. Malonu žaisti išvykoje, kai girdi „Žalgirio“ skanduotes“, – kelionei į Italiją laiko ir pinigų nepagailėjusiems aistruoliams dėkojo Š. Jasikevičius.

Ketvirtame kėlinyje žalgiriečių persvara net 37 taškus – 86:49. O finalinė sirena užfiksavo ne ką šeimininkams malonesnį rezultatą – 94:62. Ir tuomet švilpė jau visos tribūnos.

Paploti vietos publika progą turėjo tik prieš rungtynes, kai šiltai sutiko du žmones, kurių arenos pranešėjui net nereikėjo pristatyti: klubo prezidentą ir mados imperijos savininką Giorgio Armani bei į ekipą sugrįžusį sirgalių numylėtinį Curtisą Jerrellsą, kuris į aikštę turėtų žengti kitą savaitę.

O trečią pergalę šeštame ture įsirašęs „Žalgiris“ Eurolygos lentelėje pakilo į devintą vietą, „AX Armani“ (1 pergalė/5 pralaimėjimai) palikdamas murkdytis pačiame dugne – 16-oje pozicijoje.

Kitą savaitę Lietuvos čempionai sužais dvejas Eurolygos rungtynes su Ispanijos ekipomis: antradienį viešės Malagos „Unicaja“ tvirtovėje, ketvirtadienį priims Vitorijos „Baskonia“.

– Kaip pakeitėte žaidimą pirmo kėlinio pabaigoje, kad „Žalgiris“ staiga ėmė triuškinti varžovus? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– Visiškai nieko. Tik žaidėjai ėmė daryti tai, ką akcentavome. Pavyzdžiui, nebeleido mėtyti tritaškių A. Goudelockui ir Vladimirui Micovui. O kai dar taip pataikai, skirtumas – didžiulis. Diena mums buvo labai gerai. Žinojome vietas, per kurias reikia atakuoti „AX Armani“, stengėmės susikurti progų. Ne viskas pavyko, bet taip pataikant bepigu žaisti.

– Per du kėlinius „AX Armani“ nepelnė nė taško kontratakuodama, neveikė žaidimas du prieš du. Ideali gynyba?

– Ne visai. Bet antras kėlinys tikrai buvo labai geras, po jo galėjome nužygiuoti pirmyn.

– Axelis Toupane'as puikiai gynėsi vienas prieš vieną, tiesa?

– Taip. Tik jam dar trūksta nuovokos, kaip reikia gintis, kol nesame peržengę komandinių pražangų limito. Tai reikia daryti visai kitaip. Geriau jau visi 12 žaidėjų išsibauduoja, bet kad nebūtų „lengvų“ taškų. Šį žaidimo aspektą dar turime gerinti.

– Visi 12 žaidėjų pelnė taškų, pusė jų – dviženklį skaičių. Pasitikėjimas savimi nuo šiol bus didesnis?

– Aišku, jiems malonu, į kitą treniruotę jie ateis geriau nusiteikę. Vis dėlto norint laimėti Eurolygoje, mums kiekvieną kartą reikia iš savęs išspausti maksimumą.

Labai geras ženklas, kad šiandien žaidė ir indėlį įnešė visi žaidėjai. Sezone – per 80 rungtynių, man tikrai reikės visų krepšininkų, reikės juos keisti. Pavyzdžiui, Paulių Valinską man visai nebaisu leisti į aikštę bet kuriuo rungtynių metu, bet kokioje situacijoje. Jis labai gerai supranta mūsų filosofiją.

– Kiek svarbus lemiamam „Žalgirio“ spurtui buvo E. Ulanovo žaidimas puolime?

– Dėl to jo ir neleidau į starto penketą, kadangi norėjau, jog pakilęs nuo suolo prieš žemesnius varžovų atsarginius jis turės didžiulį pranašumą. Keista tai, kad šįryt jis nelabai galėjo treniruotis dėl klubo skausmų, bet vakare žaidė fantastiškai. Taip pat šiandien pasirodė, jog ir Artūras Milaknis nuo rungtynių pradžios gali būti labai svarbus žaidėjas.

– Milano sirgaliai nušvilpė savo komandą. Ką manote apie tai?

– Čia jau ne mano problema, aš turiu problemų su savais (juokiasi – Krepšinis.lt). Mūsų fanai – fantastiški, bet visada atsiranda tokių, su kuriais reikia pakovoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)