28-erių amerikietis šiame sezone dar nesužaidė nė vienerių rungtynių prestižinėje žemyno lygoje.

Įžaidėją spalio pradžioje sulaikė trauma – treniruotės metu jis susižeidė kulną. „Žalgirio“ naujokas mėgino grįžti į aikštę principinėse Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Vilniaus „Lietuvos rytu“, bet sužaidė tik keletą minučių ir pasigailėjo.

„Man buvo sunku iš šono žiūrėti, kaip kiti žaidžia. Pirmą kartą per savo karjerą taip ilgai buvau iškritęs iš rikiuotės. Turbūt paskubėjau grįžti, ir teko gydytis dar ilgiau“, – apgailestavo D. Bostas.

Netekus amerikiečio, pradėti atakas dažniau turėjo Kevinas Pangosas ir kitas naujokas Vasilije Micičius. Bet to nepakako – treneriui Šarūnui Jasikevičiui neliko kitos išeities, kaip tik periodiškai aikštėje grūdinti 21-erių Paulių Valinską.

Planas „B“ veikė permainingai, bet D. Bosto nuomone, su apsunkintomis užduotimis komandos draugai susitvarkė vykusiai.

„Man atrodo, kad komanda viską darė teisingai, tik kartais pasitaikydavo nedidelių klaidelių, trenerio nurodymų nevykdymo“, – svarstė JAV ir Bulgarijos pilietybes turintis krepšininkas.

Jis užsiminė, kad kulną paskauda ir dabar. Bet ketvirtadienį Milane prieš vietos „AX Armani“ D. Bostas jau rungtyniaus.

„Jei gali ištverti skausmą, tai nėra problema. Aš jaučiuosi pasiruošęs žaisti. 2 ar 10 minučių – kiek jų bepraleisiu aikštėje, tiek stengsiuosi kaip įmanydamas padėti komandai“, – patikino žaidėjas.

Eurolygoje, kurią vadina antra stipriausia planetos lyga po NBA, D. Bostas jau yra žaidęs, kuomet gynė Zeliona Guros „Stelmet“ (Lenkija) klubo garbę.

2015-2016 metų sezone jis sužaidė dešimt mačų, įskaitant du prieš dabartinę savo komandą. Abusyk į „Žalgirio“ krepšį amerikietis sumetė po 6 taškus, o Kaune dar ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Bendras D. Bosto taškų vidurkis siekė 8,4, rezultatyvių perdavimų – 3,5.

Šiame sezone iš „Monaco“ (Prancūzija) klubo persikėlęs krepšininkas LKL per 14 min. vidutiniškai renka po 5,1 taško, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 1,7 perimto kamuolio.

Praėjusį sekmadienį dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“ (88:62) D. Bostas žaidė 17 min., pelnė 5 taškus, 4 kartus asistavo komandos draugams, perėmė ir atkovojo po 2, o prarado 3 kamuolius.

Rungtynės tarp „AX Armani“ ir „Žalgirio“ Milane ketvirtadienį prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)