Regis, A. Gudaičiui jau pakaks aistrų, virusių tarp aistruolių dėl jo karjeros žingsnių.

Iš pradžių žaidėjas smarkiai supykdė Kauno „Žalgirio“ sirgalius, kuomet 2015-aisiais persikėlė į principinių priešininkų stovyklą.

Praėjusią vasarą jau Vilniaus „Lietuvos ryto“ gerbėjus erzino neslepiamas klaipėdiečio noras išvykti į užsienį nesulaukus sutarties galiojimo pabaigos.

Užsitęsusioje istorijoje buvo solidus Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) pasiūlymas, „Lietuvos ryto“ prezidento Antano Guogos prisiekinėjimai neišleisti krepšininko „už jokius pinigus“, trenerio Rimo Kurtinaičio reikalavimai pasirodyti pratybose vos grįžus iš Europos čempionato.

Galiausiai rugsėjo viduryje visus taškus sudėliojo Milano klubo ant stalo paklota 350 tūkst. eurų išpirka ir kategoriškas paties A. Gudaičio nusistatymas.

Nors atvyko vėliau nei dauguma per vasarą iš pagrindų pergrupuotos „AX Armani“ ekipos naujokų, aukštaūgis greitai rado savo vietą S. Pianigiani schemose.

Tiesa, ji – ne starto penkete, kuriame baudos aikštelės šeimininku pasirinktas bendraamžis amerikietis Kalebas Tarczewskis, o ant atsarginių žaidėjų suolo. Lietuvis visuose frontuose žaidžia vidutiniškai po 20 min. per rungtynes, bet ir tiek jam pakanka solidiems skaičiams pagrindinėse statistikos grafose.

Eurolygoje tai – 12,2 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio, Italijos čempionate – 12,7 taško ir 9,2 atkovoto kamuolio. Abiejuose turnyruose A. Gudaitis yra naudingiausias komandos krepšininkas, renkantis atitinkamai po 16,4 ir 21,3 naudingumo balo.

Artūras Gudaitis (su kamuoliu)

Ne tokia išvaizdi tik „AX Armani“ padėtis Eurolygos lentelėje. Vieną pergalę per penkis turus pasiekę „dizaineriai“ tėra 14-i. Trimis laipteliais žemiau nei „Žalgiris“ (2 pergalės/3 pralaimėjimai), kurį milaniečiai priims ketvirtadienį.

Ir tai, anot A. Gudaičio, jau bus žūtbūtinis mūšis. Nepaisant to, jog už lango dar tik įsibėgėja lapkritis.

„Natūralu, kad sezono pradžioje smarkiai pasikeitusios komandos stringa. Kita vertus, abiem klubams tvarkaraštis buvo sunkus. Manau, nei mes, nei jie dar neparodėme, ką galime. Tad ketvirtadienio mačas bus labai svarbus dėl padėties turnyro lentelėje. Norint kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas, reikia būtinai laimėti“, – įsitikinęs vidurio puolėjas.

– „Žalgirį“ laikote tiesioginiu konkurentu šioje kovoje? – Krepšinis.lt paklausė A. Gudaičio

– Praėjusiame sezone jie parodė, kad moka ir iš negarsių pavardžių sulipdyti labai gerą komandą. Manau, šiemet bus tas pats.

– Jums įsilieti į Milano komandos gretas, atrodo, visai nebuvo sudėtinga?

– Tiesiog pavyko suprasti, ko treneris iš manęs nori – kovos, agresyvumo. Aišku, mes dar labai stringame kai kuriose gynybos situacijose. Kalbant apie puolimą, daugelis varžovų akcentuoja Andrew Goudelocko ir Jordano Theodore'o stabdymą, todėl mums, aukštiems, daug lengviau susikurti progų.

"AX Armani" komanda

– Esate vienas komandos statistikos lyderių, nors nepatenkate į starto penketą ir vidutiniškai žaidžiate tik po 20 min. per rungtynes. Ar tokioje rotacijoje jaučiatės patogiai?

– Aš žinau, kodėl nepatenku į starto penketą, bet nenoriu garsiai sakyti. Ne visada rungtynes pradeda vedantys žaidėjai. Nesakau, kad aš toks, tiesiog treneriai kartais nori dvikovos metu įlieti energijos nuo atsarginių suolo. Man nėra skirtumo, kada žengti į aikštę.

– Milane jaučiatės laimingesnis nei Vilniuje, iš kurio vasarą atkakliai bandėte ištrūkti?

– Per daug sunku atsakyti į tokį klausimą. Norėjau išvažiuoti, pabandyti legionieriaus duonos. Norėjau naujo iššūkio, jį gavau ir esu tuo patenkintas. Dabar nėra jokių pašalinių minčių, tik krepšinis. Žaidžiu ir mėgaujuosi.

– Išvykdamas prognozavote, kad „Lietuvos rytui“ sezonas prasidės taip sunkiai ir banguotai?

– Aš nieko neprognozavau. Palaikau visas savo šalies komandas, dalyvaujančias Europos taurių turnyruose. Bet nebe mano reikalas kalbėti, kaip ir kas dabar ten vyksta.

– „Rediką galima atvesti į teismo salę, bet Gudaičio į treniruotę – ne“. Girdėta frazė?

– Girdėta, nusišypsojau išgirdęs. Treneris R. Kurtinaitis mėgsta pajuokauti, pasakyti kažką panašaus, todėl labai neėmiau į galvą.

– Ar jūsų tarpusavio santykiai buvo įtempti?

– Tikrai ne. Sutarėme normaliai, nebuvo kažkokių pykčių ar panašiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)