Praėjusių metų rugsėjį tik pasvajoti apie vietą „Lietuvos ryto“ komandoje galėjęs M. Normantas šį pavasarį į ją įsiveržė su trenksmu.

Vilniaus klubas po nesėkmingo pusfinalio pašalino iš ekipos net 4 legionierius. Tuo sėkmingai pasinaudojęs 20-metis LKL mažojo finalo serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“ ne tik rungtyniavo po beveik 30 minučių, bet ir rinko po 7,6 naudingumo balų.

„Lietuvos ryto“ sudėtyje Margiris debiutavo 2017-ųjų sausio 17-ąją, Europos taurės rungtynėse Rusijoje su "Nižnij Novgorod" ekipa. Tąkart išvykoje rungtyniavę vilniečiai jau pirmavo 95:63, o likus žaisti 1 min. 38 sek. komandos treneris Tomas Pačėsas pirštu parodė į savo šanso ant suolo laukusį M. Normantą. Tose rungtynėse jam pavyko išprovokuoti 1 pražangą. Bet ir tada jaunasis gynėjas negalvojo apie taip sparčiai progresuosiančią karjerą.

„Nesitikėjau, kad jau pirmajame sezone tapsiu startinio penketo žaidėju. Kiekvieno jauno krepšininko iš Vilniaus svajonė žaisti „Lietuvos ryto“ starto penkete. Atėjęs į komandą neturėjau patirties, tiesiog džiaugiausi galimybe treniruotis su aukšto lygio žaidėjais“, – atsiėmęs LKL bronzos medalį specialiai portalui sportas.info pasakojo M. Normantas.

Gynėjas neslėpė, jog sezonas nebuvo rožėmis klotas. Po to, kai T. Pačėsas pirmą kartą pasikvietė Margirį į „Lietuvos rytą“, teko vėl grįžti į Vilniaus „Perlą“, rungtyniaujantį NKL pirmenybėse. Ir tik „Lietuvos ryto“ vairą perėmus Rimui Kurtinaičiui, jaunasis gynėjas įsitvirtino Vilniaus ekipos sudėtyje.

„Tai buvo sunkus sezonas. Praėjusią vasarą beveik neturėjau atostogų. Bet viskas išėjo į naudą – patobulėjau, rungtyniaudamas NKL įgijau daugiau pasitikėjimo savimi, buvau „Perlo“ lyderis. Vėliau mane pastebėjo treneris T. Pačėsas, pakvietė į „Lietuvos rytą“.

Buvo labai sunkios treniruotės, bet negaudavau žaidybinio laiko. Kai į klubą atėjo dirbti R. Kurtinaitis, vis dažniau mane išleisdavo į aikštę. Galiausiai klubas nušalino keturis amerikiečius, patekau net į starto penketą. Per sezoną buvo daug visko, bet svarbiausia – įgyta patirtis“, – kalbėjo M. Normantas.

„Jis energingas, užsispyręs, gal kartais nevaldomas, bet man tokie žaidėjai patinka. Tokius kaip Margiris aš vadinu laukinukais. Žaidžia jis puikiai – net nesijaučia, kad tik šiemet atėjo iš žemesnės lygos. M. Normantas nepaiso autoritetų, žaidžia taip, kaip moka“, – po vienų laimėtų rungtynių apie gynėją kalbėjo komandos treneris R. Kurtinaitis.

Tačiau ne kartą ir ne du R. Kurtinaitis kritikavo Margirio žaidimą. Po pralaimėtų paskutinių pusfinalio serijos rungtynių Panevėžio „Lietkabeliui“, treneris nevengė stiprių žodžių savo auklėtinio atžvilgiu.

„Tikėjausi, kad jis progresuos solidžiau. Jis – labai nenuspėjamas. Jeigu žiūrėsime į jaunų krepšininkų įsiliejimą į aukšto meistriškumo sportininkų gretas – tu turi pradėti nuo nulio, o ne nuo krūvos klaidų. M.Normantas yra labai nestabilus. Kartais jis sužaidžia neblogai, o kartais privelia vaikiško broko. Šįvakar negaliu pasakyti nieko gero, nieko blogo. Malėsi, lakstė, mėtė, nepataikė, kartais atlikdavo perdavimus. Šiuo metu jis – nekontroliuojamas“, – sakė R. Kurtinaitis.

Tačiau pats žaidėjas į kritiką reagavo ramiai ir ją vertindavo.

„Kritika yra labai svarbu. Ne viską gali pastebėti iš šono. Tai, kad nestabiliai rungtyniauju, aišku, matėsi. Galėčiau pasiteisinti, kad esu jaunas žaidėjas ir trūksta meistriškumo, bet nesinori teisintis. Einu ir žaidžiu“, – sakė Vilniuje gimęs ir užaugęs žaidėjas.

Visas sezonas komandai buvo labai sunkus. Patirtas pralaimėjimas Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje, neprasibrauta į LKL finalą, trenerių permainos, suspenduoti legionieriai, galiausiai ir ištikimiausių sirgalių boikotas. Pasak M. Normanto, jis pasijuto.

„Aišku jautėsi. Ypatingai paskutiniajame mače su Klaipėdos „Neptūnu“, kada atvyko daug jų sirgalių. Tik reikia pasidžiaugti, kad kiti sirgaliai pamatė mūsų triūsą ir pastangas. Mes labai stengėmės kompensuoti keturių amerikiečių netektį. Tas noras, užsivedimas pritraukė žmonių. Aš labai tikiuosi, kad kitais metais nebus tokių dalykų, kaip šiemet“, – sakė gynėjas.

Kol kas save jis mato tik „Lietuvos ryto“ ekipoje. „Pats to labai norėčiau, juolab komandoje liko R. Kurtinaitis. Treneris man suteikė man šansą ir labai svarbu, kad toliau tęstume darbą su juo, – apie ateitį kalbėjo M. Normantas.

Gynėjui pavydžiai teko stebėti, kaip LKL prezidentas Remigijus Milašius jau 7 kartą iš eilės įteikė LKL čempionų taurę ir žiedus principiniams vilniečių varžovams – Kauno „Žalgirio“ krepšininkams. Vienas iš Margirio netolimos ateities tikslų – nutraukti kauniečių dominavimą.

„Na, kol kas neturiu tokio svarbaus vaidmens komandoje, kad galėčiau nulemti rungtynių ar serijos baigtį prieš Kauno „Žalgirį“, bet tikiuosi, kad ateinantį sezoną pavyks gerai sukomplektuoti komandą, mes, kaip žaidėjai, augsime ir galiausiai lygiuosimės ar net pranoksime šiai dienai geriausius - „Žalgirį“, – sakė M. Normantas.

Margirio Normanto statistika 2016-2017 m. sezone:

NKL: 32 rungtynės, vid. 15.3 tšk., 3.7 a.k., 4.1 rez.p., 13.8 naud. b.
LKL: 25 rungtynės, vid. 4.2 tšk., 1.7 a.k., 2.5 rez.p., 3.6 naud. b.
Europos taurė (viso žaista 5:39 min): 2 rungtynės, vid. 0 tšk, 1 a.k., 0.5 rez. p. 1.5 naud. b.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)