Po kelių akimirkų Šarūnas Jasikevičius paprašė minutės pertraukėlės tam, kad sirgaliai atiduotų savo padėką veteranui.

„Ačiū! Ačiū!“, – atsistojusi skandavo publika, o plojimais su paskutines rungtynes sužaidusiu R. Javtoku atsisveikino ir varžovų komandos nariai.

„Nėra malonu baigti karjerą, – pro liūdną veidą šyptelėti bandė Robis. – Užverčiau šį puslapį, bet... Graudu iš tikrųjų.

Vis tik karjera baigėsi ne šiose rungtynėse, ji baigėsi šiek tiek anksčiau, tik kad šiandien buvo oficialus atsisveikinimas“, – išsimaudęs fanfarose žurnalistams ant parketo kalbėjo vidurio puolėjas.

„Lietkabelį“ savų žiūrovų akivaizdoje 73:68 nugalėjęs „Žalgiris“ LKL finalo seriją laimėjo 4-1 ir septintą kartą iš eilės bei net 19-ą klubo istorijoje tapo čempionu.

R. Javtokui ši pergalė reiškė į trofėjų kolekciją įsidėtą devintą aukso žiedą. Tris aukštaūgis yra iškovojęs su Vilniaus „Lietuvos rytu“, o su „Žalgirio“ marškinėliais, kuriuos jis užsivilko 2011-aisiais, tai buvo jau net šeštasis.

Tiesa, į paskutinį Robio indėlis buvo itin kuklus – finalo serijoje iš viso sužaidė tik 35 minutes, pelnė 4 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

„Norėjau laimėti, bet norėjosi ir sužaisti. Deja, taip jau susiklostė, kad rungtynių pabaiga buvo įtempta ir nerado man laiko. Gaila, bet taip jau yra, – dėl tų kelių sekundžių, praleistų ant parketo, per daug nesikrimto šiaulietis.

– Sezonas buvo sunkus tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Nebedalyvavau jau tiek rungtynėse, kiek anksčiau – sunku tai priimti, bet turi susitaikyti ir eiti toliau.“

Per savo ilgą karjerą, kuri galėjo sugriūti dar 2002 metais, kai pakliuvo į motociklo avariją, R. Javtokas spėjo tapti ir Eurolygos, ir Europos taurės turnyro, ir BBL, ir Graikijos lygos čempionu.

O ką jau kalbėti apie pasiekimus su rinktine, kurioje sužaidė net 204 rungtynes ir su kuria dalyvavo net 12-oje tarptautinių turnyrų.

„Nedaug, bet trūko – bandžiau susivaldyti, – paklaustas apie ašaras, nusijuokė Robis. – Dabar noriu eiti su komanda paskutinį sykį atšvęsti pergalę ir atversti naują lapą bei eiti į kitą gyvenimo etapą.“

„Norėčiau likti prie krepšinio, kadangi jį išmanau. O kaip bus – pamatysime“, – pridėjo aukštaūgis, netrukus rūbinėje su pasimėgavimu surūkęs čempionišką cigarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)