60-metis aktorius, kurio skyrybos po 31 metus trukusios santuokos su septynis vaikus jam padovanojusia Robyn Moore Gibson itin stipriai sukrėtė Holivudą, o dvejus metus trukęs, skandalingai pasibaigęs romanas su Oksana Grigorjeva Melą Gibsoną apskritai stumtelėjo prie bedugnės krašto, Kanuose visiškai nepriminė to palaužto aktoriaus ir kino kūrėjo, kurio nuotraukos prieš kelerius metus „puošė“ įvairių šalių tabloidus.

Gražiai pražilęs ir visas švytintis iš laimės – taip šiandien atrodo Melas Gibsonas, kuriam dažnas įžymybių gyvenimu besidomintis smalsuolis prognozavo liūdnas dienas.

Apie šešiasdešimtmečio aktoriaus ir 35 metais jaunesnės jo širdies draugės santykius pirmą kartą prabilta praėjusių metų rugsėjį. Tačiau žiniasklaidą pasiekdavo tik neryškios paparacių nuotraukos, kuriose buvo užfiksuoti besislapstantys įsimylėjėliai. Kanų kino festivalis tapo ta vieta, kurioje Melas Gibsonas ir Rosalind Ross pirmą kartą pasirodė viešai prieš fotografų objektyvus ir televizijos kameras, tad galima suprasti, kad nugalėtojų paskelbimas ir Auksinės palmės šakelės įteikimas nukeliavo į antrą planą.