Maestro kartu su dainininkais Ona Kolobovaite, Liudu Mikalausku ir Egidijumi Bavikinu parengtoje programoje „Skaniausias operečių kokteilis“ yra visko – intriguojantis siužetas ir žaismingų mizanscenų, improvizacijų, net šviesos efektų bei teatrinių kostiumų.

Tiesa, V. Lukočius čia nediriguoja orkestrui. Užtat jis meistriškai akompanuoja scenos partneriams ir žarsto smagias replikas. Mat šiame improvizuotame operetinių hitų popuri veikia neištikimas vyras, jo žmona ir jos meilužis, vis įsiveliantys į komiškas ir keblias situacijas.

Nuotaikingas spektaklis jau per pirmąjį sezoną parodytas arti pusšimčio kartų. Tačiau Vilniaus jis dar nebuvo pasiekęs, nes pagrindinis „kokteilio“ autorius L. Mikalauskas, pasitelkęs savo įkurtą renginių firmą, labiau rūpinasi nedidelių miestelių, kultūros centrų ir dvarų publika, kurios nelepina savo vizitais įdomūs atlikėjai.

„Kol sostinės artistai pešasi dėl Vilniaus, mes dirbame visoje šalyje“, - juokavo dainininkas.

Šaunusis operos bosas dar mokyklos suole suprato turįs organizatoriaus gyslelę, tad dabar kartu su ištikimais bendražygiais džiaugsmingai skleidžia savo sumanytus projektus.

„Man patinka, kai koncertai nėra tik pavienių kūrinių virtinė“, - aiškino menininkas. Jis nepatingėjo ir šį kartą padirbėti su partneriais sudėliodamas populiarių operečių ištraukas į vientisą, įtraukiantį siužetą.

Kita vertus, visa renginio išmonė – tik tam, kad jame visu grožiu atsiskleistų neeiliniai projekto dalyvių balsai ir aktorinis talentas.

O. Kolobovaitė šiuo metu išgyvena kūrybinį pakilimą – po kelerių ramių karjeros metų ji grįžo į didžiąją operos sceną, jau parengė pagrindinį vaidmenį „Figaro vedybose“ Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro gastrolėms Izraelyje.

Televizijos projektuose sužibėjusį kaunietį tenorą E. Bavikiną visada įdomu išgirsti Vilniuje, nes jis čia retas svečias.

L.Mikalauskas prikausto publikos dėmesį sodriu bosu ir įkvėpta vaidyba, kad ir ką dainuotų. Nenuostabu, kad artistas gundomas kelti sparnus iš Lietuvos. Ar pajėgs atsispirti vilionėms?

O V. Lukočius netrukus taps vieno Suomijos orkestro vadovu, tad, matyt, jau rečiau pasirodys savo gerbėjams gimtinėje.

Tačiau Kristupo vasaros festivalis dar kviečia pasidžiaugti visu talentingu ketveruku viename spektaklyje.