Pasirodo, popmuzikos grupės ,,69 danguje” dainininkė Nijolė Pareigytė tik per plauką buvo neišmesta iš mokyklos, „Yvos“ lyderė Natalija Zvonkė klastojo dokumentus, o Leonardas Pobedonoscevas nuo prastų pažymių gelbėdavosi naudodamas diktofoną.

Po šaliku slėpė diktofoną

Prieš dešimt metų mokyklą baigusį aktorių Leonardą Pobedonoscevą klasės draugai, ko gero, prisimena kaip tikrą ,,bohemščiką“. Gyvenęs netoli mokyklos, būsimasis aktorius net ir šalčiausią žiemos dieną ,,palaikė stilių“ ir į pamokas skubėdavo kaklą apsivyniojęs tik ilgu šaliku, ignoruodamas žieminį paltą.

,,Tas šalikas ilgainiui virto legendiniu, nes stebuklingai gelbėjo nuo ,,kuolų“. Per anglų kalbos pamoką reikėdavo deklamuoti mintinai išmoktus eilėraščius. Aš juos įsirašydavau į diktofoną, kurį paslėpdavau po tuo šaliku ir taip sėkmingai atkartodavau tekstą“, - prisimena dabar nuolat teatro scenarijus mintinai „kalantis“ aktorius.

Pagrobė klasės žurnalą

Ko gero niekas net neabejoja, jog Natalija Zvonkė irgi nebuvo gerai besimokanti tylenė. Dabar nerūkanti dainininkė tuomet pertraukų metu su bernais už mokyklos kampo pešdavo mėtinių „Vogue“ dūmą, prie savo rankomis nertos rožinės liemenės derindavo ryškiai mėlynus perlamutrinius lūpų dažus - kai kiti moksleiviai dar buvo vos išlindę iš mokyklinių uniformų.

Natalija, gelbėdama savo kailį prieš artėjančią trimestro pabaigą, užsiėmė kur kas solidesnėmis aferomis nei Leo. ,,Suplanavome pagrobti klasės žurnalą. Tuomet labai reikėjo pataisyti padėtį, kad biologijos mokytoja trimestre išvestų patenkinamą pažymį. Klasės draugė, nutaikiusi tinkamą momentą, įsėlino į mokytojų kambarį ir „nufyrino“ žurnalą, o aš tuo metu stovėjau žvalgyboje. Rankos tuomet nei kiek nedrebėjo, nes ta kita klasės draugė jau turėjo sėkmingos patirties. Pagavę azartą pagerinome ir fizikos, chemijos, istorijos rezultatus. Bet matyt buvome pernelyg savimi pasitikinčios, todėl ir nusvilome..“, - prisiminė N.Zvonkė.

Pagautos nusikaltimo vietoje merginos vos neatsidūrė nepilnamečių policijos nuovadoje. „Biologijos mokytoja pasiskundė direktoriui, o tada jau laukė visas šou su tėvais, moralais, ekskursijomis į direktoriaus kabinetą ir prastomis perspektyvomis - už dokumentų klastojimą turėsime atsakyti policijoje. Išgelbėjo matematiką dėsčiusi klasės auklėtoja, kuri buvo ir griežta, bet esant reikalui – tikra neklaužadų gelbėtoja“, - prisimena Natalija.

Vos nesukėlė gaisro

Pasirodo, Lietuvos žvaigždžių gretose galima rasti ne tik dokumentų klastotojų ar gudrių sukčiautojų, bet ir piromanų. ,,69 danguje” dainininkė Nijolė Pareigytė pasigyrė turinti ,,raudoną papeikimą“. Anot Nijolės, toks ,,diplomas“ reiškia, jog trūksta tik vieno žingsnio, kad visiems laikams atsidurtum kitoje mokyklos durų pusėje.

,,Savaitgalį mokykloje lankydavom chorą. Su klasiokais pasidarėm raktą nuo dailės klasės, o joje, kaip ir priklauso – visokie piešiniai, popieriai, arbatžolės, arbatinukai. Užsirakinome klasėje – dvi mergaitės ir krūva bernų. Jie rūkė, o mes gėrėme arbatą. Ten palikome tokį „bardaką“ - kaip reta. Virdulyje vanduo liko virti tuomet virduliai patys neišsijungdavo!“ – pasakojo Nijolė.

Nijolė dabar džiaugiasi, jog tuomet tik per plauką nesupleškėjo klasėje esantys piešiniai ir pati klasė. ,,Turbūt reikėjo tokio spyrio, nes ir nuo tėvų gavau, ir persigandau, ir nuo to laiko surimtėjau. Pradėjau mokytis vis geriau. Nustebsite, bet visada užėmiau klasės seniūnės pareigas“, - šyptelėjo Nijolė.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją