„Plastinės operacijos ir botoksas Vakaruose – jau atgyvena. Jei norite išsaugoti jaunystę, tapkite žaliavalgiais“, - sako Cherie, meniu sudarinėjanti garsiausioms Holivudo žvaigždėms. Modeliai, aktoriai ir dainininkai, kuriems daili išvaizda – labai svarbi sėkmingos karjeros dalis, jau nebeeksperimentuoja guldamiesi po skalpeliu, o bando atjaunėti iš esmės keisdami mitybos įpročius.

Pati Ch. Soria puikiai iliustruoja savo žodžius. 66-erių moteris atrodo bent dvidešimčia metų jaunesnė, yra tobulos figūros ir sveria vos 47 kilogramus. Cherie patikina nenaudojanti ne tik kosmetikos, bet net ir tokių elementarių produktų kaip kremas ar muilas. Tačiau ji jau 24-erius metus nevalgo mėsos, o dvylika iš jų maitinasi vien augaliniu neapdorotu maistu.

„Gyvas maistas jūsų neatjaunins per naktį, kaip tai padaro plastinė chirurgija. Tam reikia daugiau laiko ir pastangų, - sako Cherie. – Bet po plastines operacijos jūs tik atrodote geriau. Tai nesuteikia jums jaunatviškos energijos“.

Kalifornijoje gyvenančios garsios virtuvės šefės sukurti sveiko maisto receptai pakeitė daugybės žmonių įprastą meniu, o Cherie sukrovė didžiulius turtus. Siekdami iš esmės pakeisti savo gyvenimą ir išsigydyti ligas į Cherie įkurtą institutą Kalifornijoje kasmet atvyksta žmonės iš daugiau šešiasdešimties pasaulio šalių. Per kelias savaites Cherie juos išmoko ruošti gurmaniškus patiekalus vien tiktai iš augalinės kilmės neapdorotų produktų.

Jungtinių Amerikos Valstijų biochemijos profesorius Colinas Campbellas pirmą kartą lankydamasis Lietuvoje prisipažino, kad čia yra ne tiek daug vietų, kuriose jis galėtų ko nors užkąsti. „Lietuviai valgo per daug mėsos ir pieno produktų”, - neabejoja jis.

Tarp Colino Campbelo pasekėjų – buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Bilas Clintonas. Laikydamasis profesoriaus nurodymų ir atsisakęs mėsos, pieno ir kitų gyvulinės kilmės produktų, Clintonas stebėtinai atjaunėjo ir numetė daug svorio.

Colinas Campbelas įsitikinęs – šiais laikais skurdžios, nepritekliuje gyvenančios trečiojo pasaulio šalys maitinasi sveikiau, nei greitą maistą dievinantys vakariečiai. Jie nepersivalgo ir maitinasi augaliniu maistu, tiesa, tik todėl, kad negali sau leisti nusipirkti mėsos.

„Priklausomi nuo skanaus, kaloringo maisto žmonės nenori patikėti, kad dauguma ligų susergame savo noru. Aš žinau, kaip išgydyti vėžį“, - pirmadienį 20.20 val. LNK laidoje „Nuo... iki“ prisipažins vienas garsiausių pasaulio mitybos specialistų.