Paryžiuje Marija lankosi dažnai – čia dirba ir mūsų šalies vardą visoje Europoje garsina nemažai modelių iš Lietuvos. Šį kartą ji dalyvavo Lanvin, Emanuel Ungaro, Hermes, Issey Miyake, Elie Saab bei Chanel pavasario madų kolekcijų pristatymuose. Moteris džiaugėsi turėjusi galimybę dalyvauti tokiuose svarbiuose mados pasaulio renginiuose bei dalijosi dar karštais įspūdžiais tiesiai iš šiuo metu stilingiausio pasaulio miesto. Didžiausią įspūdį jai paliko Emanuel Ungaro ir Chanel kolekcijos. Prancūzų dizainerio Emanuel Ungaro pavasario – vasaros kolekcija skirta nepaprastai gražiai, pasitikinčiai savimi ir mėgstančiai dėmesį bei nebijančiai parodyti savo seksualumo moteriai, tokiai, kuri pasiruošusi užkariauti pasaulį. Dizaineris M. Lamą sužavėjo ir tuo, jog kurdamas drabužius nebijo kraštutinumu – jo madų šou buvo galima išvysti tiek itin trumpų mini sijonų bei suknelių, tiek labai ilgų sijonų, prie kurių priderinti tiek trumpi aukštakulniai, tiek ilgiu dengiantys kelius – tokioje kolekcijoje kiekviena moteris gali atrasti save. Dominuoja gaiviam pavasariui labai tinkančios moteriškos šiltos spalvos – rožinė, šviesiai melsva su juodais ar baltais raštais. M. Lama šios kolekcijos pristatymą stebėjo sėdėdama greta Emanuel Ungaro mados namų savininko Asim Abdullah, kurį po šou nuoširdžiai sveikino draugai bei mados žurnalų redaktoriai, tarp jų ir Suzy Menkes.

Šou buvo labai elegantiškas, jo stebėti susirinko ir Paryžiaus aukštuomenės atstovai, juo sužavėta liko ir mūsų pašnekovė. M. Lama jau daug metų sukasi mados pasaulyje, tad gali pasigirti ne viena įsimintina fotosesija išsidavė, jog norėtų prieš objektyvą pasimatuoti ir E. Ungaro drabužius – moteris sakė po šio puikaus šou tapusi Emanuel Ungaro mados namų gerbėja ir ketinanti artimiausiu metu įsigyti bent vieną dizainerio drabužį.

Marija pasidžiaugė neseniai dalyvavusi profesionalioje fotosesijoje su puikia fotografe Marija Bon, kurioje vilkėjo Egidijaus Rainio drabužius, o makiažą ir šukuoseną kūrė Diana Rakickaja.

„Kiekviena fotosesija man tarsi mažytė šventė, tad labai smagu kas kartą dalyvaujant didžiuosiuose madų savaičių renginiuose matyti modelių veidus, kai į juos nutaikytos pasaulinio garso fotografų blykstės. Merginos turėtų jaustis išties puikiai”, - dalijosi įspūdžiais M. Lama.

Dar vienas neišdildomą įspūdį palikęs šou – tai Chanel mados namų kolekcijos pristatymas. M. Lamą sužavėjo ne tik pats renginys, bet ir čia susirinkusių mados ir pramogų pasaulio įžymybių gausa – pristatymą stebėjo tenisininkė Marija Šarapova, daugkartinis „Formulės 1” pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas, fotografas Mario Testino, aktoriaus Johnny Deppo dukra Lilly Rose Depp, dainininkė Vanessa Paradis ir daugelis kitų. Nuolat kuo nors nustebinantis dizaineris Karlas Lagerfeldas šį kartą podiumą pavertė oro uostu, o jo kostiumus demonstravo supermodeliai Cara Delevigne bei Kendall Jenner. Kaip visuomet stilingai Chanel kolekcijai netrūko spalvų ir originalumo – podiumas tapo inscenizuotu oro uostu, o į keliautojų vaidmenį nesunkiai įsijautė tiek modeliai, tiek žiūrovai, trumpam persikėlę į prabangias atostogas Monake ar kituose Prancūzų Rivjeros kurortuose. Vyravo pastelinės ir sidabro spalvos, kurios kolekcijai suteikė tiek prabangos, tiek meniškumo ir patogumo įspūdį. Pristatyta daug laisvų ir plačių modelių, seksualumas akcentuotas labai nedaug – dominuoja vidutinio ilgio sijonai, plačios kelnės bei neįliemenuoti švarkai. Pasak Marijos, ši kolekcija labiau skirta vidutinio amžiaus moteriai, mėgstančiai klasikinį grožį, eleganciją, bet ne niūrias spalvas. Šou pabaigoje pristatyti ir įmantrūs aksesuarai – cilindro formos skrybėlaitės bei spalvingi futuristiniai akiniai nuo saulės.

Naujausios Lanvin kolekcijos modeliai – įkvėpti vyriškos mados. Ne tik kostiumų, bet ir daugumos suknelių stilius griežtas, primenantis vyrišką. Tiesa, kolekciją papildo ir lengvi moteriškumo bei seksualumo nestokojantys drabužiai – blizgios, moteriškų siluetų kokteilinės suknelės.

Paryžiuje Marijai nusišypsojo laimė susipažinti ir su keletu išskirtinių asmenybių, moteris itin džiaugėsi galėjusi pabendrauti su Vogue Japan redaktore Anna Dello Russo. „Tai nepaprasta bei fantastiška moteris, trykštanti optimizmu ir energija”, sakė M. Lama.

Kaip ir visuose mados renginiuose, Paryžiaus madų savaitėje netrūksta ir įspūdingų vakarėlių, atrodo, jog tą savaitę visas miestas tiesiog kvėpuoja mada – ne tik podiumais žengia modeliai, pristatinėjantys naujausias kolekcijas, bet ir gatvės pilnos stileivų iš viso pasaulio. Kiekvieną vakarą Paryžiaus klubuose vyksta didžiuliai vakarėliai, o ypatingi svečiai renkasi į privačius vakarėlius prabangiuose restoranuose bei viešbučiuose, kur netrūksta nei šampano, nei įžymybių – Paryžiaus madų savaitėje lankosi daugybė pasaulinių žvaigždžių.