„Lietuviškos vasaros yra labai šaltos. Kiekvieną kartą klausant orų prognozės ir išgirdus tas keistas frazes, kad dieną dvidešimt keturi, o naktį dvylika, mane tada šiurpas nukrečia nuo tokių orų. Būdamas Afrikoje supratau, kad man palankiausia temperatūra yra apie dvidešimt aštuonis laipsnius šilumos visą parą ir oro drėgmė apie šešiasdešimt procentų“, - sako Stano, savo vasaros stiliuką pristatydamas taip: afrikietiški drabužiai kaip svajonė, kad ir Lietuvoje kada nors bus karšta.

Prieš pusantrų metų centrinėje Afrikoje atostogavęs Stano pasakoja, jog reikėjo gerokai pasistengti, kad rastų šiuos autentiškus rankų darbo drabužius. ,,Turguose ten – kaip ir čia – pilna visokių kiniškų prekių. Ilgai vaikštinėjau, kol radau drabužius, kurie dėvimi tik Mali-Burkina Faso-Ghana-Togo regionuose. Ten, kaip ir čia – žemaičių ir aukštaičių tautiniai drabužiai juk skiriasi“, - pasakoja Stano, už naująjį garderobą sumokėjęs apie septyniasdešimt dolerių.

Dainininkas Stano iš kiekvienos kelionės parsiveža kažką autentiško, kas primintų apie tos šalies kultūrą, o labiausiai dainininkas mėgsta pirkti nacionalinius ar bent puoštus nacionaliniais motyvais drabužius.

Nors parsivežti drabužiai guli spintoje, ir panašu, jog tokio kaip Afrikoje klimato Lietuvoje greitai tikrai nebus, dainininkas tikisi, jog ,,savo afrikietišką vasaros stiliuką-svajonę“ panaudos bent jau Lietuvos scenoje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją